Jubel i Stjärnhallen då Blue Fox vann mot SBS Pori

Blue Fox spelade sin sista match för säsongen på hemmaplan i Stjärnhallen. Motståndar- laget bestod av SBS Pori  från Björneborg. Pori ligger sämre till i serietabellen än Blue Fox, med 8 poäng, men det skulle visa sig vara tufft motstånd Blue Fox fick möta.

Period 1

Blue Fox började svagt och slarvade mycket, samtidigt som Pori utnyttjade hemmalagets missar.  Och det skulle vara Pori som gjorde första målet i matchen via Mikael Boelius som snabbt fiskar åt sig bollen när Blue Fox håller på att flytta upp spelet. Han gör en snabb rörelse och sätter kyligt  bollen bakom Mikael Enlund, som vaktade Blue Fox målet i matchen. Men trots att Blue Fox spelade lite slarvigt hade de nog också sina chanser att kvittera och när tiden var 07.11 och Johnny Ojala svängde på kanten och passade snyggt åt Mikael Nyvall var det nära ett 1-1 mål. Det var SBS Pori som istället fick utöka sin ledning vid tiden 08.16, när Jaako Levola fick chans att göra mål, men först på tredje returen kunde pressa bollen i mål. Det började se tufft ut för hemmalaget och när dessutom Andreas Byggningsbacka fälls av en av Pori backarna i en kontring utan utvisning kan Mikael Boelius återigen skjuta bollen i mål så länge blårävarna väntade på en åtgärd av domarduon. Trots uppförsbacken gjorde hemmalaget sitt efterlängtade reduceringsmål via Johnny Fredriksson efter att Blue Fox svängt spelet och snabbt passat ut Björneborgslaget. Målet föll vid tiden 12.50 och assist stod Robin Holländer för. När det stod 13.03 på matchklockan går Timo Kumlander till attack mot Kim Nyström efter avblåsning och visas ut två minuter för farligt spel. Det mystiska i situationen var att Kim Nyström också fick se sig utvisad två minuter också han för farligt spel. Blue Fox spelade hyfsat bra spel med fyra mot fyra, men inget mål, fastän både Matias Österberg och Markus Backlund hade mycket farliga skott mot mål. Istället för ett mål kom det en till utvisning för hemmalaget, denna gång mot Jonathan Sjöblom för slag på klubba. Detta vid spelade 16.07, och nu kunde SBS Pori också göra sitt fjärde mål i matchen även denna gång via Mikael Boelius som efter passningsspel runt Blue Fox mål kunde slita sig lös och sätta bollen säkert bakom Enlund i hemmamålet. Detta var Boelius tredje mål i matchen. I slutet av första perioden svängde spelet till Blue Fox fördel när Jarno Pahkakangas snabbt svängde vid kanten och blir ner tacklad och Pori skulle få börja andra perioden med en utvisning.

Period 2

Blue Fox började den andra perioden mycket bättre än första. Vi fick dock vänta, inget reduceringsmål trots det numerära överläget. Närmast mål hemmalaget kom var ett stolpskott av Johnny Ojala. Vid tiden 24.58 kom Tuomas Puutio sig fri och passade en fin pass till Ronnie Ludén, men inget mål denna gång heller. Strax efter, vid tiden 26.50 kunde Blue Fox reducera skönt efter att Johnny Ojala lurat bort Pori backarna totalt och skjuta bollen säkert in i Pori målet, assist av Mikael Nyvall och det stod 2-4. Man såg att Blue Fox hade mycket kvar att ge! När klockan stod på 28.11 i den andra perioden kunde också Blue Fox återigen reducera efter ett mycket snyggt passningsspel runt Björneborgsspelarna och sist med bollen var denna gång Jori Isomäki och assist stod Kim Nyström för. 3-4 i ställningen och Blue Fox hade tagit upp rejält men mera väntade. I och med målet bytte SBS Pori målvakt till Mika Elo. Pori skulle inte få det mycket lättare när de vid tiden 29.12 drar på sig en till utvisning efter att Andreas Byggningsbacka blivit fasthållen. Under det numerära överläget kan också Blue Fox till sist göra sitt kvitterings mål via Matias Österberg som fick en mycket fin passning av Johnny Ojala efter att Blue Fox spelat ut Pori-laget. Målet kom vid spelade 29.29. Spänningen tätnade om vem som skulle göra nästa mål. När tiden var 33.32 blir det frislag. Då står en Björneborgsspelare tydligt för nära bollen, men det blir ingen utvisning! Blue Fox snurrade i stort sett på två kedjor i andra perioden. Ledningsmålet skulle falla för Blue Fox vid tiden 38.51 när Johnny Ojala kan passa åt Jori Isomäki på frislag med bössan laddad och hemmalaget har tagit upp matchen från ett tremåls underläge. Blue Fox ryckte till ordentligt i andra perioden och till den tredje perioden fick Blue Fox gå in med ett måls överläge.

Period 3

Blue Fox fortsatte i tredje perioden med bra spel och hemmapubliken fick bara vänta tills tiden 43.59 förrän Blue Fox återigen kunde göra mål. Denna gång efter att Tuomas Palovaara stött ihop med Pori backarna och Matias Österberg kyligt kunde få tag i bollen och snabbt via ett slagskott utöka Blue Fox ledning till 6-4. Assist till målet var Jarno Pahkakangas. Publiken behövde inte vänta länge tills Blue Fox återigen kunde göra mål för när det stod 45.18 på matchuret kunde Johnny Ojala kontra och själv också skjuta in bollen med ett otroligt snyggt backhandsskott efter passning av Kim Nyström. Nu var ställningen 7-4 till Blue Fox! Endast ca. 1 minut efter vid tiden 46.06 gör så Blue Fox sitt åttonde mål. Denna gång när Tuomas Palovaara kämpat åt sig bollen vid kanten och sedan kunde skjuta in ett snyggt och säkert dragskott i Björneborgs målet. Efter att målet föll kastar Pori spelaren Jaako Levola sin klubba och får sitt straff 2+10 minuter. Nu ser det ljust ut för hemmalaget Blue Fox. Men inget mål i powerplay denna gång för blårävarna. I stället skulle Blue Fox få en utvisning vid tiden 52.46 efter att Mikael Nyvall sparkat bort bollen efter avblåsning som från läktarhåll såg ut att vara helt i misstag. Vid tiden 53.59 kunde också SBS Pori utnyttja sitt överläge, Mikael Boelius gör sitt fjärde mål för matchen efter att slitit sig lös och säkert skjutit bollen bakom Enlund. Nu stod det 8-5 åt hemmalaget Blue Fox. Matchen var inte slut ännu. Vid tiden 57.01 var återigen Timo Kumlander och fäktades efter avblåsning med Matias Österberg som också han fick sitta av utvisning, Österberg två minuter för farligt spel och Kumlander 2+2 också han för farligt spel. Blue Fox var vassa i 4-4 spel och vid tiden 58.59 kunde blårävarna återigen utöka sin ledning till 9-5 efter att Jarno Pahkakangas, Tuomas Palovaara och Ronnie Ludén ”lirat” ut hela SBS Pori med kyliga passningar. Sist på bollen var Pahkakangas efter passning av Ludén. Men Blue Fox var tydligen inte nöjda med 9-5! När det bara återstod 7 sekunder av matchen, 59.53, ville ännu lagkapten Kim Nyström ”vippa” bollen över Mika Elo i Pori målet och matchen skulle komma att sluta med siffrorna 10-5 (1-4, 4-0, 5-1). Blue Fox spelade upp sig efter första perioden och svängde helt och hållet matchen. Johnny Ojala kunde dessutom säkra sin fösta plats i årets poängbörs i och med sina 2 mål och 2 assist! I slutet av matchen belönades Blue Foxspelarna med varsin ros av sina supporters. Rosorna delades ut av Blue Fox juniorer och de får stå som ett TACK för den gångna säsongen.

Belönad i Blue Fox blev Jori Isomäki. I SBS Pori gick belöningen till Mikael Boelius.