Blue Fox svängde på matchen och vann

Blue Fox herrar lyckades på söndag göra en fantastisk comeback och vände ett underläge med både 6-3 och 7-4 till vinst med 7-8 mot Pirkkalan Pirkat. Periodsiffrorna i matchen skrevs 2-2, 4-1 och 1-5.

Mikael Nyvall gjorde det matchavgörande 7-8 målet.

Pirkat kunde öppna målproduktion i matchen efter 1.04, målgörare var Jukka- Pekka Järvenpää utan assist. Vid 12.08 drog samme Järvenpää på sig en utvisning och endast 28 sekunder senare hade Blue Fox kvitterat till 1-1 genom Ronnie Ludén på pass av Jarno Pahkakangas. Vid 14.24 kunde Kim Nyström på pass av Johnny Ojala före upp bortalaget i ledning. Vid 16.53 kunde Petri Soppa kvittera till 2-2 på pass av Vesa Sorvaniemi.

Den andra perioden fick en bra början när Matias Österberg vid tiden 22.51 på pass av Jori Isomäki kunde föra upp Blue Fox i en 2-3 ledning, men sen började det gå utför. Vid 26.29 kunde Marko Sakari kvittera till 3-3 på pass av Vesa Sorvaniemi. Från 33.52 kom en svart 1,5 minut för Blue Fox. Först kunde Vesa Sorvaniemi föra upp Pirkat i en 4-3 ledning på pass av Toni Kallio. Vid 34.32 kunde Pekka Honkanen utöka ledningen på pass av Jukka-Pekka Järvenpää. Vid 35.09 kunde Vesa Sorvaniemi pricka in 6-3 på pass av Petri Soppa. Ställningen efter två perioder var 6-3 till Pirkat.

Vid 43.36 i den tredje perioden kunde Tuomas Puutio reducera till 6-4 på pass av Tuomas Palovaara. Knappt en minut senare kunde Jesse Niittymäki utöka Pirkats ledning till 7-4, passningen stod Jukka- Pekka Järvenpää för. Vid 45.48 drog Blue Fox på sig en utvisning och det såg ritkigt mörkt ut, men vid 46.48 kunde Kim Nyström i numerärt underläge slå in 7-5 på pass av Ronnie Ludén. Det här var startskottet för Blue Fox kvitteringsjakt. Vid 51.25 kunde Tuomas Palovaara reducera till 7-6 på pass av Tuomas Puutio. Efter spelade 56.37 kunde sedan Tuomas Puutio slå in kvitteringsmålet på pass av Jonathan Sjöblom. Vinstmålet kom vid tiden 57.19 och det gjordes av Mikael Nyvall som slog in bollen köksvägen från en position bakom målet. Passningen stod Johnny Ojala för.

Det var en välspelad och publikvänlig innebandymatch berättar Markus Åbb från bussen. Det var en match med fart och fläkt där spelet gick från en ändan av planen till andra. Jag är förvånad att Pirkat med det här spelet bara lyckats skrapa ihop fem poäng. De två första perioderna så studsade bollen inte vår väg trots att vi nog hade våra chanser. I den tredje perioden var det sedan vår tredje formation som tog oss in i matchen igen. Anton Kallvik fick spela hela matchen och spelade väldigt bra. Mycket bra trots att det var hans första match från start.

Blue Fox har inte längre någon chans att nå ligakval, men Markus Åbb har ännu kvar två målsättningar för säsongen. Vi slåss fortfarande om det bästa publiksnittet i division 1. OLS leder för tillfället med ett snitt på 312 åskådare per match, men Blue Fox följer tätt därefter med 305 åskådare per match. Vår andra målsättning är att toppa maratontabellen för division 1 när säsongen är slut. När säsongen började låg TPS i topp med 293 poäng. På andra plats låg Lovisa Tor med 274 poäng och på tredje plats Blue Fox med 272 poäng. Eftersom TPS numera spelar i ligan har vi passerat dem med de 23 poäng vi hittills samlat på oss under säsongen. Lovisa har hittills den här säsongen samlat på sig 19 poäng så för tillfället ligger vi före dem i maratontabellen. Målsättningen är att hålla försprånget.

Maratontabllen för division 1 hittar du här.