Herrarna åker till Tammerfors

Herrarna åker denna helg till Tammerfors för att möta Ilves på lördag och Pirkkalan Pirkat på söndag. Ilves ligger på en fjärde plats i tabellen med 24 poäng och Pirkat ligger sist på en 12:e plats med 5 poäng.

Johnny Ojala var poängbäst i senaste matchen mot Pirkat.
Foto: Glenn Hägg

Markus Åbb säger att det finns en liten, liten chans att Blue Fox ännu kan ta sig till ligakval, men det kräver att laget vinner alla sina kvarvarande matcher och lagen framför i tabellen förlorar några av sina. Intressant inför helgens matcher är att tre B-juniorer får åka med på resan. Det är Anton Kallvik, Jan-Olof Backlund och Timo Olki. Anton Kallvik har redan debuterat i division 1 i hemmamatchen mot Vincemus. Jan-Olof Backlund var i samma match reservmålvakt och det är antagligen den rollen Backlund får axla under Tammerfors-resan. Backlund tar Mika Pirttimäkis plats i laget efter att Pirttimäki under veckan som gått haft rytmproblem med hjärtat. Pirttimäki berättar själv att rytmproblemet antagligen är stressrelaterat och att det beror på att han jobbat för mycket. Läkaren förbjöd mig i varje fall att åka med på resan. Timo Olki född 1991 som inför den här säsongen kom från Jeppis FBC:s B-juniorer till Blue Fox B-juniorer har under några veckors tid tränat med representationslaget och tränartrojkan anser att han nu är mogen att debutera. Jori Isomäki säger att matchen mot Ilves kan vara lite för tuff för Anton och Timo, men mot Pirkat ska vi försöka hitta lite minuter åt dem.

Senast Blue Fox och Ilves möttes slutade matchen 10-3 till Blue Fox. I den matchen hade Blue Fox åtta olika målgörare och vi får hoppas på en motsvarande bredd i lördagens match. Ilves har efter förlusten mot Blue Fox spelat upp sig och i de senaste tre matcherna har man plockat full pott i alla. Bästa poängplockare i Ilves är Eetu Pättiniemi som på 17 matcher plockat 20 + 14 = 34 poäng. Följande är Antti Naskali med 22 + 10 = 32 poäng och Janne Viitala med 11 + 21 = 32 poäng. Ilves har också den näst bäste målvakten i division1 västra om man mäter räddningsprocenten. Miika Pylvänäinen har motat 86,90 procent av alla skott. Endast Blue Fox:s Mika Pirttimäki är bättre med 87,95 procent.

Blue Fox och Pirkkalan Pirkat möttes senast den 1 november och då var Blue Fox bättre med siffrorna 5-1. Matchvinnare i den matchen var Johnny Ojala med 3 mål och 1 assist. I den matchen visade Blue Fox dessutom upp ett försvar direkt ur skolboken och målvakten Mika Pirttimäki fick bara sju skott på sig under hela matchen. Efter den matchen lovade Pirkats tränare Jussi Tiuttu koka ihop en annan soppa tills Blue Fox kommer på besök. Det är lite upp till bevis nu för Pirkat som verkligen slåss mot degradering. Pirkat är fyra poäng efter tredje sista lag som ligger på kvalplats. För att ens ha chans att nå en kvalplats borde Pirkat nog vinna sin återstående fyra matcher. Bästa poängplockare i Pirkat är Vesa Sorvaniemi som på 12 matcher samlat 14 + 7 = 21 poäng. Följande är Jesse Niittymäki med 12 + 7 = 19 poäng på 18 matcher och Toni Kallio med 11 + 3 = 14 poäng på 17 matcher.

Vi ser fram emot ett spännande veckoslut och hoppas att herrarna kommer hem med full pott!