Dags för förändring

Blue Fox herrar möter på söndag Vincemus från Tavastehus. Efter förlusterna mot Rangers och Indians har tränarteamet aviserat att det nu är dags för förändring. Det kommer att bli ett mera aktivt spelande Blue Fox vi får se på söndag. Vi får hoppas att det kommer att innebära mera mål och att målen kommer i rätt ända av planen.

Vi hoppas tränarteamet med Jori Isomäki i spetsen har hunnit lära ut det nya spelsystemet till söndagens match.
Foto: Glenn Hägg
Vincemus är nykomlingar i division 1. Laget ligger för tillfället på elfte och nästsista plats i division 1 västra. På 16 matcher har Vincemus samlat på sig 7 poäng efter tre vinster och en oavgjord match. Vincemus har gjort 79 mål framåt vilket bara är 3 mål färre än Blue Fox, men man har släppt in 117 mål i jämförelse med Blue Fox som släppt in 57 mål. I de tre senaste matcherna har Vincemus mött topplagen USB, Rangers samt Ilves och det har blivit förlust mot alla.
Bästa poängplockare i Vincemus är Arttu Nurminen som plockat 6 + 19 = 25 poäng på 12 matcher. Följande är Jarmo Lagstedt med 16 + 7 = 23 poäng på 16 matcher och Kalle Tamminen med 8 + 6 = 14 poäng på 16 matcher.
Vincemus och Blue Fox har mötts en gång tidigare under säsongen och då blev det vinst för Blue Fox med 1-8. Stor matchvinnare i den matchen var Ronnie Ludén med 3 mål och 1 assist.
De blir intressant att se vad tränarteamet i Blue Fox har hittat på till matchen mot Vincemus. Det har i pressen varit tal om att det kommer att bli forchecking högre upp i banan och att man ska sätta press på motståndarnas backar. Vincemus lär därtill ha stora och lite långsamma backar. Det här borde alltså vara ett ypperligt tillfälle att spela in ett nytt spelsystem med press högre upp i banan. Att möta motståndarna högra upp banan kräver bättre kondition och ork av spelarna i hemmalaget. Det betyder antagligen att Blue Fox kommer att gå runt på flera spelare än vanligt. Det blir flera spelare som får chansen att spela och det blir aningen mera speltid för formation nummer två och tre. Vi ska hoppas att det här fungerar som en väckning för laget och att alla inser att nu gäller det att jobba. Innebandy är en lagsport och nu om någonsin behövs allas insats. Upp till kamp mot Vincemus!