Toppstrid avgjordes med fin laginsats

Toppmötet mellan serieettan SB Vaasa och serietvåan Blue Fox blev aldrig den täta kamp som alla hade förväntat sig. Efter tio spelade minuter ledde Blue Fox med 3 mål och den ställningen skulle aldrig riktigt hotas under den 60 minuter långa matchen.

Som vanligt när det vankas derby i OP-arenan så lyste det en hel del blått på läktaren. Blue Fox fansen var på plats för att bevittna toppstriden mellan Vasa och blårävarna. Blue Fox hade alla spelare på benen och redan på uppvärmningen märktes det att killarna var laddade. Det behövdes bara 1 minut och 52 sekunder för William Sundelin att sätta det första målet bakom ett lite förvånat Vasa. Sundelin var för övrigt på hugget hela matchen och skulle göra ett mål till under kvällen. Colin Björkholm och Christoffer Lassander gjorde varsitt mål inom åtta minuter vilket gjorde att Blue Fox kunde gå till pausvila med en 3-0 ledning. Detta efter att Kronqvist räddat en straff som skjöts av Kim Sand.

45 sekunder in i den andra perioden var det dags för Elliot Wingren att göra 4-0 och två minuter senare satte Ronnie Ludén 5-0. Både publiken och Vasa-spelarna var nog ganska förvånade över hur lätt Blue Fox tagit kontroll över matchen. Det var först i den 26:e minuten som Vasa kunde göra sitt första mål då man spelade med en man mera på grund av Joakim Nikonens utvisning. Det var egentligen enbart i de lägen när Vasa spelade med en man mera på plan som man lyckades sätta tillräckligt med press. Och två av målen kom alltså i powerplay.  Blue Fox målvakt Anton Kronqvist gjorde några vackra och mycket viktiga räddningar under matchens gång.

Blue Fox vann matchen med 8-3 och kunde igen en gång stoltsera med sju olika målskyttar. Tränare Isomäki var mycket nöjd med matchen och kunde lättad konstatera att laget levererade när det behövs. Tränarna lyfte också fram att detta var första matchen denna säsong där spelarna presterade på bra nivå under hela 60 minuter. Alla i laget höjde sig. Första och tredje kedjan var effektiva och Isomäki konstaterade att Alexander Nyman nu visar varför han är viktig för laget.

Lördagens vinst innebär att Blue Fox går upp i serieledning tack vare en niomålsskillnad jämfört med Vasa. MLT, som legat och snusat på första platsen, ligger efter söndagens förlust mot SB Paapat på tredje plats med 32 poäng mot SB Vaasas och Blue Fox 36 poäng. Blue Fox har fem matcher kvar i grundserien varav en av de viktigare spelas inkommande lördag när man möter MLT på bortaplan. Men på matchprogrammet står också SB Paapat och Nibacos så serien är ingalunda avgjord på något sätt. SB Vaasa skall också möta MLT och SB Paapat, så mycket kan ännu hända i tabelltoppen. Spännande vårvinter att se fram emot alltså. Nästa hemmamatch spelas 16.2 då SB Paapat kommer på besök. Det vill man inte missa!