Powerplay avgjorde mot Laaka

Det var Blue Fox powerplay som avgjorde matchen mot RSS Laaka på söndag. Laaka drog på sig fyra två-minuters utvisningar och en fem-minuters utvisning. Under utvisningarna kunde Blue Fox pricka in tre mål och vinna matchen med 5-4. Segern förde upp Blue Fox på en andra plats i tabellen.

Janne Karvonen stod för en av matchens höjdpunkter när han zorrade in 2-0 för Blue Fox.

Efter spelade 2.19 drog Laaka på sig sin första utvisning. Vid 3.56 kunde Blue Fox öppna målkontot för kvällen genom Jori Isomäki på pass av Janne Karvonen. Efter spelade 15.56 drog Laaka på sig en fem-minuters utvisning för hög klubba. Trots utvisningen kunde inte Blue Fox utöka ledning i den första perioden. 1-0 till Blue Fox efter period 1.

Blue Fox fick inleda den andra perioden i numerärt överläge och det kunde man utnyttja redan efter 20.33 när Janne Karvonen på pass av Johnny Ojala zorrade in 2-0. Karvonen hade placerat sig bakom Laaka-målet och fick en pass från högerkanten av Ojala. Karvonen tog några steg och zorrade in bollen invid stolpen. Knappt två minuter senare kunde Laaka reducera genom Turo Toijonen på pass av Mika Penttilä. Vid 24.53 kunde Blue Fox utöka sin ledning genom Kim Nyström på pass av Johnny Ojala. Vid 27.08 kunde Mika Penttilä reducera för Laaka på pass av Jarno Mäkinen. Fem minuter senare kunde Laaka kvittera till 3-3 genom Santtu Arminen på pass av Jani Kuntonen. Vid 33.12 drog Laaka på sig en utvisning och det tog Blue Fox endast sju sekunder gå upp i en ny ledning. Målskytt Johnny Ojala på pass av Jori Isomäki. Blue Fox kunde gå till pausvila med en 4-3 ledning.

Blue Fox kunde utöka sin ledning när klockan hade tickat fram till 49.51. Ännu en gång var det firma Nyström – Ojala som var i farten. Nyström målskytt och Ojala passningsläggare. Knappt en minut senare vid 50.39 kunde Mika Penttilä reducera på pass av Santtu Arminen.
Matchen var rent spelmässigt ingen toppmatch säger Markus Åbb. Det kändes hela tiden som om vi inte var riktigt med i matchen. Vi var lite slarviga och rörelsen var inte på topp. En del av slarvet berodde också på Laakas försvarsspel. Ser man till poängen var helgen trots allt en fullträff och det får vi vara nöjda med. Jag vill ännu rikta ett tack till publiken. Blue Fox steg rent publikmässigt till delad första plats i hela division 1 tillsammans med OLS. Publiksnittet för alla hemmamatcher är 306 besökare, stor tack för det!
Det här var en viktig seger för Blue Fox som nu kunde gå upp till till andra plats i division 1 västra. Nu gäller det att hålla den platsen säsongen ut!