Tvåsiffrigt igen

Det blev tvåsiffrig vinst igen i lördags när Blue Fox herrar besegrade HiPa från Himanka. Målvakten Jan-Olof Backlund stod för en stabil insats och belönades också med bästa spelar-priset.

Tränarstaben hade varnat för att HiPa kan vara offensivt effektiva om de får chansen, och det blev också Hipa:s Miko Mattila som i den tolfte minuten stod för matchens första mål. Men den första perioden blev ändå ganska målfattig. Didrik Lillas lyckades kvittera innan det var dags att gå på pausvila och efter pausen fick gästerna allt svårare att hänga med i Blue Fox tempo.  Period två skrevs med siffrorna 5-0.

Målkalaset fortsatte i den tredje perioden och det skulle ta ända till den 56:e minuten innan HiPa lyckades överlista Jan-Olof Backlund i hemmamålet. Men glädjen blev kort för motståndarna då Blue Fox’ William Sundelin två minuter senare satte matchens tionde och sista mål. Matchen slutade därmed 10-2. Didrik Lillas, Anton Kallvik och William Sundelin var dagens effektivaste spelare. Tränarduon var nöjda med lagets inställning och insats. Målvakt Backlund berömde också killarna för deras uppoffrande försvarsspel.

Inkommande lördag åker man iväg för att möta SPV 2 i Urheilutalo i Seinäjoki. De som följer med serietabellen minns kanske att lagen redan mötts i säsongens första match i höstas. Då lyckades Blue Fox ta hem segern med sifforna 12-7 i en mycket fartfylld och underhållande match. Man kan alltså utgå från att SPV är revanschsugna. SPV 2 ligger för tillfället på en femte plats i tabellen med fem vinster och fem förluster. SPV 2 har den stora fördelen att de samarbetar både med ligaföreningens ligalag och A-juniorer som spelar i FM-serien. Det finns alltså flera duktiga kedjor med unga, hungriga spelare att ta till. Däremot berättar matchprogrammen att SPV:s A-juniorer har en viktig match mot serieledande Classic på lördag eftermiddag vilket gör att man kan utgå från att en del spelare står över lördagens division 2 match. Men man skall aldrig ta ut något i förväg. Vi önskar herrarna lycka till.