Vinst igen

Blue Fox hade TU på besök i stjärnhallen lördagen till ära. TU kom med lite smalare trupp än vanligt men man ska aldrig räkna det blir enkelt bara för att andra laget har lite spelare.

Matchen började bra och tempot var hög från vår sida, efter 13 min spelade hade vi redan 3-0 på tavlan och Didrik Lillas 2+1. Man kände att detta var vår match att visa hur bra vi igentligen är, bara vi orkar jobba 60 min. Efter första perioden var det 5-1. Enligt mig var det bästa perioden i år från vår sida. Och alla kämpade på som om ställningen hade varit 0-0, och viljan var där. Andra perioden fortsatte i samma tempo, vi ville göra fler och fler mål. Och det tog 2 min i andra perioden så hade vi 7-1. Nästan som det alltid blir med sådana matcher så blir laget kanske lite för bekväm med ledningen och blir lite för offensiv. Men vi jobbade ändå bra offensivt och defensivt. Tionde målet kom genom att Elliot Wingren passade till Jhonny Fredriksson i powerplay och han drog den rakt i bortre krysset från iprincip ingen vinkel alls. Och med det kunde vi ha en 10-3 ledning efter två perioder spelade.

Lika som mot FBC Remix så blev 3:e periodens början lite tamt och TU gjorde två mål och det var 10-5 på tavlan, ett i powerplay och Blue Fox bekante Petteri Toivola på straff. Sen armbågade en tu spelare en bluefox spelare i halsen och fick 5 minuters utvisning för farligt spel. Då tog vi vara på chanserna och fick två mål och man visste det kunde bli störra siffror än 12-5 som det var då med 8 min kvar av matchen. Varje byte ville alla göra mål och det bidrog till att Jhonny Fredriksson fick sitt tredje samt fjärde mål för dagen.

Det var en liknande match som mot Remix, vi sköt och jobbade hårt vilket bidrog till den stora klasskillnaden. Det som var extra roligt var att nästan alla i laget fick poäng och de var ganska utspritt fördelade om man bortser från Didrik Lillas otroliga 4+3. Som Jhonny Fredriksson sa efter matchen: ’’De hade ingen chans att hänga med oss’’ Nästa match är inkommande fredag mot Nibacos i Karleby som blir en betydligt svårare match än de senaste två matcherna. Matchen börjar 19.00 i Kampushallen i Karleby.