Blue Fox fick kämpa sig till seger

Trots att Blue Fox herrar inte spelade sin bästa match för säsongen lyckades man plocka hem de viktiga poängen mot Helsingfors IFK med slutsiffrorna 5-2 efter perioderna 0-0, 4-0 och 1-2. Bäst för dagen i Blue Fox var Ronnie Ludén som kunde peta in två mål från nära håll.

Ronnie Ludén med nummer 9 stod för två mål i matchen mot HIFK.

Med stor förväntan steg ett taggat Blue Fox ut på planen idag med två nyförvärv, bl.a Matias Österberg som direkt klev in i första formationen. Men dagen skulle börja lite tråkigt, Österberg fick en sträckning i främre låret redan under uppvärmningen och fast han försökte gick det inte att spela så Mikael Nyvall fick återta sin centerposition. Blue Fox tog snabbt tag i matchen och förde bollen bra. Vid tiden 03.58 svängde Johnny Ojala och sköt men inget mål den gången. När klockan visade 09.35 var Tuomas Palovaara mycket nära ett 1-0 mål men bollen strök sig just över ribban. Trots att Blue Fox spelade bra och förde matchen hade nog också HIFK sina målchanser men Mika Pirttimäki spelade mycket bra i Blue Fox målet. När tiden var 13.55 var också Ronnie Ludén mycket nära att göra mål när han sköt bollen i ribban efter att Jarno Pahkakangas brutit ett uppspel, gått upp med bollen och slagit en mycket snygg passning. Inga mål i den första perioden trots flera målchanser. HIFK bra med i starten men trots fina skot från distans stod det ännu 0-0 p.g a en välspelande Pirttimäki i målet.

Det hann bara gå 1 minut och 53 sekunder av andra perioden innan Blue Fox kunde göra öppningsmålet i matchen efter ett mycket bra passningsspel där Johnny Ojala skickade iväg en perfekt enhandspassning till Kim Nyström som bara kunde rulla in bollen i tomt HIFK mål. Blue Fox fortsatte bra trots att målställningen stod endast 1-0 kändes det aldrig oroligt i ledet. Det verkade inte vara länge tills Blue Fox andra målet skulle komma. När det stod 30.01 drog HIFK på sig en utvisning efter att spelaren hade slagit på Jori Isomäkis klubba bakifån. Nu hade Blue Fox ett ypperligt läge att gå ifrån i matchen! Matias Österberg steg in i powerplay formationen för att få skjuta sitt första mål i Blue Fox tröjan denna säsong. Trots ett bra spel av Blue Fox blev det inget mål i det här numerära överläget. Men publiken behövde inte vänta länge tills Johnny Ojala fick en passning av Jori Isomäki i mitten av spelplanen och kunde sätta bollen säkert bakom HIFK målvakten och det stod nu 2-0 till Blue Fox. Tiden var 35.07. Blue Fox spelade fortsättningsvis bra och när HIFK återigen drog på sig en utvisning, fanns det ett nytt läge för Blue Fox att rycka iväg i matchen. Blue Fox plockade snabbt ut sin målvakt och med sex spelare mot fem under den avvaktande utvisningen fick Ronnie Ludén bollen på bladet av Janne Karvonen och kunde kyligt sätta bollen i mål. Det stod nu 3-0 på måltavlan till hemmalagets fördel. Men det räckte inte bara med 3-0 för när det stod 39.50 passade Janne Karvonen, Tuomas Palovaara och Ronnie Ludén runt på planen och Ludén kunde återigen lugnt placera bollen bakom HIFK målvakten.

I tredje perioden började Blue Fox direkt att föra spelet. Perioden började dock inte så lyckat när Johnny Ojala blev dömd för fasthållning trots att han i själva verket blivit körd över sargen. Under HIFKs numerära överläge vid tiden 43.35 kunde laget göra sitt öppningsmål via Pirttimäki i Blue Fox målet. Vid tiden 46.56 kom Andreas Byggningsbacka in i matchen för första gången i stället för Thomas Lind i tredje formationen. 48.16 fick bortalaget återigen se en spelare utvisad efter att Mikael Nyvall fått sin klubba nedtryckt. Det blev inte lättare för HIFK när de fick en utvisning till vid tiden 49.31 efter att Ludén blivit tacklad över sargen, och nu skulle Blue Fox få spela 5 mot 3 spelare på plan. Blue Fox kunde också förvalta sitt överläge väl. Jori Isomäki slog en passning från sarghörnet till Johnny Ojala som på ganska kort distans kunde prickskjuta bollen upp i krysset i HIFK målet. Men trots bra spel av Blue Fox kunde HIFK återigen reducera vid tiden 56.30 genom Aapo Kakkola. Då Helsingforsspelaren fått bollen till mitten ca. 5 meter från Blue Fox målet kunde Pirttimäki inget göra. HIFK tog  ut målvakten vid tiden 58.39 för att få in en extra spelare och för att försöka få in ett mål till i slutet, men slutresultatet stod sig, 5-2 åt hemmalaget. Årets första match hade lockat en storpublik till Stjärnhallen. Matchen var inte den mest fartfyllda, men segern var av stor betydelse! Belönad i Blue Fox blev Ronnie Ludén och Marko Vaittinen i HIFK.