Med flaggan i topp - betraktelser av en innabandymamma


Bilder från Blue Fox vinst över PoNoVo 6.4.2019

Innebandy med Blue Fox har varit vår vinterunderhållning sen 2006 då yngste sonen började spela innebandy. Vi har sett otaliga innebandymatcher under åren. Från juniormatcher till seniormatcher. Vi har hejat fram Blue Fox pojkarna och flickorna till många vinster, men förstås också genomlidit många förluster med dem.

I år har vi fått följa med representationslagets bravader i division 2. Även andra lagets insatser i division 3 har vi tagit del av, eftersom äldre sonen spelar med i det laget. Det har varit en intressant höst och vinter. Så gott som varje helg har varit fylld med euforiska ögonblick, fantastiska mål, kämparanda men även en del irriterande domslut. Att vara domare i innebandy är säkert inte lätt. Att hålla sig neutral och inte ge lagen fördelar är svårt. Men ibland kan faktiskt obegripliga domslut avgöra matcher till motståndarlagets fördel. Det har vi tyvärr varit med om alltför många gånger. 



Innebandy är en tuff, snabb och fysisk sport. Det är armbågar överallt, slag med klubbor, brottning och knuffar över sargen. Som mamma är det inte bara en gång man suttit med hjärtat i halsgropen.



Att följa med herrlagets kvalmatcherna har varit intressant, spännande och roligt. Ännu mer spännande än grundserien eftersom det i kvalmatcherna är vinna eller försvinna som gäller. Med stolthet har jag sett Nykarlebys egna Blue Fox pojkar kämpa, rida ut svårigheter, vända underläge till vinst och ta sig vidare till nästa omgång. Det enda jag som mamma i publiken kunnat göra är att heja, peppa och hoppeligen hjälpa fram pojkarna till seger.



Lördagens kvalmatch var en av de bästa matcherna pojkarna har spelat under säsongen. Det blev en fartfylld och spännande match med fina mål. Spelarna visade kämparglöd och en enorm vilja att vinna. Det var en mycket entusiastisk publik som kommit till Stjärnhallen och stämningen var härlig. Pulsen stiger, blodtrycket stiger innan lättnaden kommer när man, med endast några sekunder kvar av matchen, inser att det kommer att bli vinst! En innebandymatch är inte avgjord förrän 60 minuter har gått. Allt kan hända fast matchuret visar 59.56.



Säsongen har bjudit på många fina ögonblick. Som mamma har förstås några av de bästa ögonblicken varit när egen son gjort mål, t.ex. säsongens första mål i säsongens första match. Eller när han satt sina straffar. Men framför allt har det varit fantastiskt att se hur roligt laget har haft när de spelat tillsammans.



Efter att med spänning följt med dagens tredje kvalmatch i Villmanstrand vet vi att Blue Fox fortsätter i division 2 ännu en säsong. Bra så. Ni föll med flaggan i topp! Ett stort tack till alla pojkarna i Blue Fox som gett oss underhållande matcher och härliga ögonblick. Ni har visat att ungdomlig entusiasm och de äldres rutin är en bra kombination. Hoppas att alla i laget fortsätter nästa säsong så vi får följa med de "egna produkterna" ännu ett år. 

Ulla-Stina Karlsson-Lassande, förälder.