Soldatpojkarna återvänder

Från och med kvällens träning kan Blue Fox herrlag äntligen träna och spela med full trupp, då soldaterna Lillas, Sundelin och Vähäkangas idag hemförlovats från militärtjänstgöring.

Didrik Lillas, William Sundelin och Johannes Vähäkangas har hemförlovats från det militära.
Foto: Anders Wingren

Efter sex månaders tjänstgöring i det militära kan Didrik Lillas, William Sundelin och Johannes Vähäkangas äntligen ansluta sig till herrarnas spelartrupp på full tid. Trots att alla tre haft relativt goda möjligheter på sina garnisoner att träna, och trots att matchpermissioner har beviljats så långt det varit möjligt, så har det naturligtvis inverkat på lagets förutsättningar när några spelare hela tiden saknats på träning. De senaste två matcherna var dessutom alla tre förhindrade att delta på grund av slutläger i Lappländska ödemarkerna.

Tränare Isomäki är förstås nöjd över spelarnas återkomst. Han konstaterar att de alla tre är viktiga nyckelspelare som kommer att höja nivån på lagets träningar. Han konstaterar också att man för första gången på länge kommer att kunna träna och spela med samma kedjor. Nu kan man börja satsa mer tid på att träna på lagets powerplay och olika frislagsvarianter.

Föreningen hälsar Didrik, William och Johannes varmt välkomna tillbaka till det civila. På fredag kl.19.00 finns det möjlighet att igen se dem på innebandyplanen. Det blir dessutom derby eftersom SB Vaasa kommer på besök. Dagen till ära bjuds det på grillkorv. Välkomna!