ISB/Team Atrias vinstsvit på hemmaplan bruten

Dagens match mot ISB/Team Atria i Ilmajoki slutade 4-8 till Blue Fox fördel och herrarna lyckades därmed bryta hemmalagets vinstsvit.

Didrik Lillas var tillbaka i laget efter skada och belönades för sina två mål.

Inför match hade ISB/Team Atria på sociala medier poängterat att de inte förlorat en enda match på hemmaplan hittills i höst. Matcherna i Ilmajoki spelas på parkett vilket säkert kan vara en av orsakerna till dessa vinster. Inför match kunde tränare Isomäki också glädjande konstatera att man för första gången på länge hade alla spelare på plats och på benen. Robin Holländer och Didrik Lillas var båda på spelhumör igen efter skador och William Sundelin och Johannes Vähäkangas hade matchpermission från Kajanalands brigad.

Blue Fox tog snabbt tag om matchen då Jhonny Frediksson i den tredje minuten gjorde lagets första mål. Sen rullade det på med ett par mål innan ISB fick möjlighet att sätta in både 1-3 och 2-3. I andra perioden nätade Mikael Nyvall, Didrik Lillas och Johannes Vähäkangas varsin gång, och i tredje perioden var Lillas i farten igen. Didrik Lillas var poängbästa spelare med 2+0 och han belönades också som bästa spelare efter matchen.

Coachens kommentarer:

- Det var verkligt roligt att få spela med vårt bästa manskap idag! Speciellt roligt att Didrik är tillbaka. Vi var klart bättre än motståndarna och siffrorna kunde mycket väl har varit större för vår del, men ISB:s bästa spelare var målvakten som lyckades hålla nere siffrorna.

- Annars var matchen ingen höjdare. Vi gjorde en bra laginsats, men det var en hel del fult spel och mycket slag på klubba på ett svårspelat parkettgolv.

Nästa match spelas i Stjärnhallen den 2.12 kl.14.00 då Konnat från Seinäjoki kommer på besök.