Degraderingen ett faktum

Blue Fox herrarna åkte på söndag kväll på sin sextonde förlust för säsongen och därmed är det klart att laget degraderas till division 2 efter säsongens slut. Matchen mot Karhut i Björneborg slutade 11-2 efter perioderna 3-0, 6-1 och 2-1.

Pekka Kontturi gjorde Blue Fox andra mål på straff.

Blue Fox kom till spel med helt nya kedjekombinationer och Anton Kronqvist fick för andra gången denna säsong starta i mål. Tyvärr hjälpte varkendera för att väcka laget. Till och med motståndaren Karhut konstaterade i sin matchrapport efter matchen att Blue Fox var ovanligt tamt och lagets fokus verkade vara på annat håll.

Karhut öppnade målskyttet i matchen vid tiden 8.38 när Kalle Santanen hittade rätt på passning av Benjamin Lepola. En stund senare utökade hemmalaget sin ledning genom Tomi Jerkku på passning av Joni Halminen. När Jakob Klingenberg utvisades vid tiden 17.26 var Karhut inte sena att utnyttja det och Joni Halminen prickad ein 3-0 på pass av Aapo Tamminen.

Endast 39 sekunder hade gått av den andra perioden när Juho Myllyharju förde upp Kahut i en 4-0 ledning på pass av Benjamin Lepola. Blue Fox kunde reducera till 4-1 vid tiden 26.37 när Anton Kallvik prickade målet på pass av Viktori Niemi efter en snabb spelvändning.

Sen fortsatte målen att trilla in i jämn takt och när andra perioden var spelad var ställningen 9-1 till hemmalaget. Ställningen efter två perioder ger trots allt inte en helt rättvis bild av matchen. Skottstatistiken var betydligt jämnare 18-19.

Inför den tredje och sista perioden valde Blue Fox att byta in Roope Mutka istället för Anton Kronqvist. Slutperioden blev något av en transportsträcka och målen skrevs 2-1. Pekka Kontturi reducerade till Blue Fox på straff. Slutresultatet i matchen skrevs 11-2.

I och med fredagens förlust mot SB Vaasa hade Blue Fox endast små, små chanser att klara sig kvar i Divari. Med förlusten på söndag kväll fastställdes slutligen degraderingen till division 2.

”Vi började bättre än första periodens resultat visar, men ryggraden knäcktes i andra perioden. Spelarna krigar men vi gör många misstag och fattar fel beslut var Jori Isomäkis kommentar efter matchen.”

Isomäki börjar redan nu blicka mot framtiden och är klar med vad som är målsättningen för kommande säsonger. ”Vår uppgift är hjälpa fram unga spelare i Jakobstads- och Nykarlebyregionen. Vi har redan ett gemensamt B-juniorlag med Jeppis FBC och jag skulle gärna ha ett större samarbete.”