Blue Fox hängde med i 47 minuter

Blue Fox hängde med bra i bortamatchen mot LNM i 47 minuter. Då var ställningen ännu 6-5. De avslutande 13 minuterna förlorade Blue Fox med 5-0 och därmed förlorade man matchen med 11-5.

Det enda positiva från matchen mot LNM var att Santeri Hietala öppnade sitt poängkonto i Divari.

Hemmalaget öppnade målskyttet efter 1.20 när Niko Pelkonen sprätte in 1-0 på pass av Jouni Määttä. Anton Kallvik kvitterade vid 12.44 när han med ett typiskt Anton Kallvik-ryck kom förbi på sin vänsterkant. Efter det följde en mörk minut för Blue Fox. Först var det Jarkko Hiltunen som förde upp hemmalaget i en ny ledning med ett precist skott. Därefter kontrade Konsta Kivioja in 3-1 på pass av Joona Viiltola. Vid 16.57 åkte Sami Saari ut för slag på klubba och samtidigt utvisades även Johnny Fredriksson för protest. Blue Fox redde upp situationen och den första perioden slutade därmed 3-1.

Den andra perioden började med en reducering för Blue Fox till 3-2 av Anton Kallvik på pass av Jukka Keskisipilä vid tiden 22.46. När Niklas Paul utvisades en minut senare för slag på klubba såg det som att hemmalaget skulle utöka sin ledning, men Blue Fox redde ännu en gång upp situationen. Istället kvitterade Blue Fox till 3-3 vid 33.09, när man hade frislag nära hemmamålet. Niklas Paul passade till Sami Saari som fick öppet skottläge. Tyvärr stod sig inte kvitteringen mer än 56 sekunder. Eemeli Koskelo hittade rätt på pass av Konsta Kivioja. Drygt två minuter senare var ställningen 5-3 efter att Blue Fox tappat bollen i uppspelsfasen. Olli Tornberg var målskytt på passning av Jouni Määttä.

Anton Kallvik var poängbäst med två gjorda mål.

Ställningen inför tredje perioden var därmed 5-3. Knappt 45 minuter hade spelats när Didrik Lillas pangade in reduceringen till 5-4 på pass av Santeri Hietala. Poängen av Hietala var samtidigt hans första i Divari. Tyvärr hade Blue Fox ännu en gång svårt att hålla tätt bakåt och 48 sekunder hade LNM återtagit sin tvåmålsledning. Tuuka Kivioja drog in bollen köksvägen på pass av Eerik Lukkari. Dryga minuten senare reducerade Blue Fox till 6-5 genom Pekka Kontturi på passning av Johnny Fredriksson, men den reduceringen stod sig bara i 20 sekunder. Eemeli Koskelo sköt med ett slagskott LNM till en ny tvåmålsledning. När Jukka Keskisipilä strax därefter utvisades två minuter var det tack och god natt för Blue Fox. Hemmalaget bjöd på en riktig godbit i power play och Tuukka Kivioja prickade in 8-5. Sen gjorde LNM två snabba mål efter misstag av Blue Fox och ställningen var plötsligt 10-5. Den sista spiken i kistan kom genom ett stenhårt skott från backplats av Ville Liimatta. Slutsiffrorna skrevs därmed 11-5.

Trots att Blue Fox vann skottstatistiken med 31-28 förlorade man matchen med 11-5. Det säger en hel del inte bara denna match utan även om hela säsongen. Effektiviteten har lyst med sin frånvaro under hela säsongen och det ser även ut att bli Blue Fox fall. Nu är det bara fem matcher kvar i seriespelet och goda råd börjar bli dyra.
Jori Isomäki konstaterade efter matchen att man gjorde för många individuella misstag. ”Vi hade problem i uppspelsfasen där vi tappade boll och spelade lite för svårt.”

Allt som allt tyckte Isomäki att matchen var en av laget sämsta denna säsong. ”Det är ingen bra känsla just nu. Vi har fem matcher kvar och krigar till slutet. Det är ingen som hänger läpp, utan vi gör alla vad vi kan, men det är klart att vi inte längre har det helt och hållet i egna händer.”