Jori Heikkilä lämnar Blue Fox

Jori Heikkilä som inför denna säsong kom till Blue Fox från Nibacos återvänder till sin moderförening. Heikkilä hann spela 13 matcher med Blue Fox och noterades för tre mål.

Här syns Jori Heikkilä göra ett av sina tre mål i Blue Fox-dressen.
Foto: Glenn Hägg

Jori Heikkilä är själv väldigt nöjd med sin tid i Blue Fox, men säger att han inte lyckades ta den roll som han hade önskat sig. ”Det blev ganska lite speltid på slutet, men annars har det varit en fantastisk möjlighet och erfarenhet. Blue Fox är en förening där allt fungerar väldigt bra.”

Tränare Jori Isomäki medger att konkurrensen om speltid i anfallet har varit tuff. ”Jag förstår att Heikkilä inte var nöjd med att sitta på bänken och då är det bättre för honom att flytta tillbaka till Nibacos. När Anton Kallvik återvände blev det ännu hårdare kamp om speltid.”


Jori Heikkilä lyckades inte få den roll han hade önskat sig.
Foto: Mårten Andtbacka

”I senaste matchen mot Lovisa Tor saknades Pekka Kontturi på grund av influensa och då fick Johannes Vähäkangas chansen och han gjorde det väldigt bra. Han var en av våra bästa spelare.”

 

Två andra spelare som lämnat Blue Fox är anfallaren Jere Koskela som i början på december flyttade till FBC Remix från Storkyro och Janne Ojala som i mitten på december flyttade till SB Paapat från Vasa. Båda lagen spelar i division 2 Österbottens distrikt.


Jere Koskelas fanns med i laguppställningen i två seriematcher utan att få speltid.
Foto: Glenn Hägg

Både Koskelas och Ojalas roller i Blue Fox blev begränsade. Koskela antecknades för två matcher utan poäng och Ojala fanns med i protokollet på nio matcher, även han utan poäng.

I sin nya förening har Koskela hunnit spela fyra matcher med fem passningspoäng som saldo. Ojala har hunnit med två matcher och två gjorda mål med sitt nya lag.


Janne Ojala var inne på sin andra säsong med Blue Fox, men rollen förblev liten.
Foto: Glenn Hägg

Jori Isomäki berättar ”Alla de tre spelare som nu lämnat visade fin inställning och tränade bra, men denna säsong lyckades vi inte erbjuda dem speltid.”

”Jag tror att alla tre har möjlighet att bli division 1-spelare i framtiden om de orkar träna tillräckligt.”

Från föreningen vill vi önska alla tre spelarna lycka till på innebandyplanen!