Seger i Lovisa

Blue Fox herrarna kom hem med en härlig seger från Lovisa på söndag kväll. Slutsiffrorna skrevs 3-4 efter perioderna 0-1, 0-1 och 3-2.

Aapo Lokasaari stod för vinstmålet i matchen mot topplaget Lovisa Tor.

Blue Fox fick en bra start på matchen och efter 3.54 inledde man målskyttet. Det var andra femman som bjöd på en delikatess i form av en frislagsvariant från hörnet. Johannes Vähäkangas skapade utrymme i mitten, Johnny Fredriksson passade till Niklas Paul som snurrade runt ett helt varv med bollen och spelade in den i mitten där Fredriksson kom framstörtande för att stöta in bollen i mål.

Vid 14.59 utvisades Kasper Tähkä i hemmalaget för slag på klubba, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Om man räknar alla skott så sköt Blue Fox dubbelt flera under den första perioden än Lovisa Tor.

I den andra perioden fortsatte Blue Fox att skapa chanser. Vid 35.04 kom ett bra uppspel längs med vänsterkanten. Sami Saari öppnade spelet till Jukka Keskisipilä som med första beröringen slog bollen vidare till Anton Kallvik. Kallvik vände om och sköt ett skott i steget. Ett mycket viktigt mål för Kallvik som inte lyckats med målskyttet under hela hösten i OLS, men nu fick det att lossna i första matchen med Blue Fox.

Lagkapten Jukka Keskisipilä var poängbäst i Blue Fox med två passningspoäng.

Hemmalaget gjorde en del förändringar inför tredje perioden och det gav utdelning direkt i början av perioden. Vid 41.56 styrde Jonathan Flinck mycket turligt bollen i mål efter en passning av Teemu Karjalainen.

Knappa två minuter senare var det dags för dagens andra delikatess. Sami Aalto i hemmalaget serverades bollen av Iiro Liede bakom Blue Fox-målet, Aalto lyfte upp bollen på bladet och zorrade in den bakom Roope Mutka. Matchen var samtidigt kvitterad till 2-2.

Dryga minuten senare återtog Blue Fox ledningen. Viktori Niemi och Mikael Nyvall stressade Joni Kelloniitty till ett bolltapp. Bollen studsade till Jonathan Sjöblom som genast passade till Niemi som löpte framåt längs vänsterkanten. Niemi pricksköt bollen i mål vid närmsta stolpen.

Målen duggade tätt i början på tredje perioden och vid tiden 46.37 kvitterade Sami Aalto till 3-3 när han i slottet kunde stöta in bollen på Iiro Liedes passning.

Efter målkalaset i början på perioden blev det nu tiominuters paus före nästa mål. Didrik Lillas och Jukka Keskisipilä var på väg framåt i en kontring. Keskisipilä tappade kontroll över bollen som studsade till hemmalagets Andreas Hietala. Aapo Lokasaari var snabb att reagera och tog bollen av Hietala. Därefter tunnlade Lokasaari Iiro Liede för att avsluta med ett skott förbi en täckande Jere Jokinen och Henri Haapaniemi i Lovisa-målet. Blue Fox hade återtagit ledningen i matchen med 2.52 kvar att spela.

Hemmalaget tog per omgående time out och spelade utan målvakt så fort tillfälle gavs. Trots det lyckades Blue Fox freda sitt mål och två sköna poäng var bärgade.

"Det här var en viktig seger och en bra match. Första perioden var säsongens bästa sade Jori Isomäki efter matchen."

"Vår spelsnabbhet var på en helt annan nivå än för Lovisa som har starka men lite tunga spelare. Möjligen var Lovisa också lite slitna efter att ha besegrat Nurmo i cupsemifinalen på lördag. Men vi hade lite samma dilemma som tidigare att vi inte gjorde mål på chanserna. Det måste vi träna på."

"Kallvik tillför jättemycket energi och rörelse. Hela första femman har fått ett lyft med honom. Han hade två stolpträffar redan i första perioden, säger Isomäki. Jag tycker Kallvik är ännu bättre än när han for till OLS. Han har blivit mera komplett i Uleåborg, trots att han fick så lite speltid. Det är svårt för mig att förstå att han inte platsar där. I min värld är Kallvik absolut en ligaspelare."

"Det är alltid lite ovisst efter en paus på fyra veckor, men det var ett styrkebesked att vinna mot ett topplag. Nu är vi med i leken igen. Serien är jämn och vi vet att vi kan vinna mot vem som helst, sade Isomäki."