En julklapp till laget och fansen

Denna jul blir det en lite större julklapp än vanligt för Blue Fox herrarna och fansen. Anton Kallvik återvänder för att ännu en gång dra på sig den blåa spelskjortan!

Anton Kallvik återvänder till Blue Fox efter att under hösten spelat med OLS i innebandyligan.

Anton Kallvik återvänder till Blue Fox efter att han under hösten försökt etablera sig i ligalaget OLS från Uleåborg. Kallvik hann spela elva matcher i innebandyligan med saldot 0+2=2.

Anton känner det inte som ett misslyckande att han nu återvänder till Blue Fox. ”Det är små detaljer som var avgörande. Hade jag gjort ett mål tidigare under säsongen så hade allt sett annorlunda ut. Jag ser det här trots allt som en erfarenhet.”

”När jag inte lyckades göra mål försökte jag ändra på mig som innebandyspelare. Jag försökte byta spelsätt, vilket gjorde att jag inte längre var samma innebandyspelare. Jag försökte bli mera av en framspelare istället för att vara den avslutare som jag alltid varit.”

”Trots det lämnar utflykten till OLS och Uleåborg en positiv eftersmak. Jag har lärt mig mycket både som person och som innebandyspelare. När det kommer till det offensiva spelet så tycker jag att jag lärde mig mycket i OLS. Jag kommer tillbaka som en klokare innebandyspelare.”

Anton tränade med Blue Fox representationslag på torsdag kväll och han hittade genast den rätta känslan. ”Det kändes skönt att vara tillbaka. Det känns som om jag inte varit borta och det kändes tryggt. Det betyder mycket att igen få spela med samma spelare som jag spelat länge med. Jag kände att jag genast hittade den rätta glöden.”

Anton berättar att han naturligtvis diskuterat sin roll i Blue Fox med tränaren Jori Isomäki. ”Jag vet vilken roll jag kan förvänta mig och det känns naturligtvis bra.”

När det gäller Blue Fox tabelläge tycker Anton att det är onödigt att trycka på någon alarmknapp. ”Jag har naturligtvis följt med Blue Fox och jag vet situationen i laget. Jag har sett att det varit väldigt små marginaler i de matcher som laget har förlorat.”

”Jag ser det som att en ny säsong börjar efter jul. Nu behöver vi några vinster för att få självförtroende, sen börjar det rulla på. Jag tvivlar inte på möjligheten och ser positivt på läget.”

På det privata planet berättar Anton att en lägenhet i Nykarleby redan är fixad. ”Jag har också varit på jobbintervju och hoppas få napp på den fronten. Jag har ännu kvar en del grejer i Uleåborg som jag behöver få flyttade till Nykarleby, så det behöver jag fixa så fort som möjligt.”


Anton Kallvik har under de tre senaste säsongerna gjort sig känd som en av Divaris bästa målskyttar.
Foto: Glenn Hägg

Jori Isomäki är naturligtvis mycket nöjd över att få tillbaka Anton Kallvik. ”Det här är den bästa möjliga julklappen som laget och fansen kan få. Den här årstiden är det svårt att hitta förstärkningar, speciellt sådana som har de rätta kvaliteterna, men nu har vi hittat en som har hjärtat i föreningen och som kan göra mål.”

”Anton kommer att gå in i vår första femma och vårt power play. Han besitter de spetsegenskaper vi saknat. Han kan hjälpa oss precis där vi behöver det som mest. Vi har saknat en högerfattad skytt i anfallet och power play.”

”Det är klart att Anton saknar lite matchtempo efter att han inte fick spela på slutet i OLS, men han kommer från bra träningar med OLS. Jag tror inte det kommer att vara något problem för honom att hitta tillbaka till matchtempot. Jag tror han kommer att hinna träna med oss sex gånger före första matchen mot Lovisa Tor. Det är klart att han kommer att få mycket ansvar och speltid redan från första matchen.”

”Det här är ett lyft för hela laget. Jag hoppas att det ska han en psykologiskt positiv inverkan. Jag hoppas att hela laget ska få en liten boost. Alla i laget vet vad Anton är för spelare och vad han kan föra med sig till oss.”

Anton Kallvik, född 1992, debuterade säsongen 2008-2009 på landets näst högsta nivå och har spelat 201 seriematcher med Blue Fox i Divari med poängen 107+50=57. I slutspelet har han stått för 2+3=5 poäng på 7 matcher.

Under de tre föregående säsongerna utvecklades Anton Kallvik till en av de vassaste målskyttarna i Divari. 70 gjorda mål på 76 seriematcher talar sitt tydliga språk.

Blue Fox spelar sin första match efter juluppehållet söndag 7.1 i Lovisa mot Lovisa Tor. Första hemmamatchen blir lördag 27.1 kl. 15.00 mot Tiikerit från Dickursby.