Joonas Poutanen skadad

Försvararen Joonas Poutanen skadade sig i söndagens hemmamatch mot ÅIF och blir borta åtminstone 8-12 veckor. Poutanens skada uppstod i den första perioden när han föll efter en närkamp och tog emot sig med handen. Poutanen fick en fraktur i handleden och det är den som håller honom borta från spel.

Joonas Poutanen blir borta 8-12 veckor.
Foto: Glenn Hägg

Poutanen själv berättar att han har en fraktur i båtbenet i handleden. ”Jag måste gå med gips i 8-12 veckor. Om två veckor kommer det att tas nya röntgenbilder och då får jag veta om det också kommer att krävas operation.”

Jori Isomäki är naturligtvis bekymrad över att tappa den offensive backen Poutanen från första femman. ”Det är klart att det är väldigt tungt att tappa en back från första femman. Speciellt nu när laget har svängt den dåliga trenden och vi har hittat kedjor som fungerar.”

”Joonas har gett laget mycket energi och rörelse med boll och det kommer vi att sakna i vårt öppningsspel. Joonas är också vår bästa spelare i plusminusstatistiken, så det är klart att vi kommer att sakna Joonas.”