Dystert saldo från hufvudstaden

Skriven av Mårten Andtbacka
måndag, 23 oktober 2017 21:20

Det blev ett dystert saldo för Blue Fox herrarna från bortaturnén till huvudstadsregionen. På lördag blev det förlust med 4-3 på övertid mot Tiikerit och på söndag blev det förlust med 6-3 mot EräViikingit Akatemia.

Miikka Honkaniemi gjorde sina två första mål i Divari på söndag.

Blue Fox hade en bra start på lördagens match som man ledde med 0-2 efter första perioden. Jori Heikkilä på pass av Miikka Honkaniemi och Jukka Keskisipilä på pass av Sami Saari var målskyttar. Keskisipiläs mål kom i numerärt överläge. I den första periodens sista sekund drog dessutom Ville Pousi i hemmalaget på sig en utvisning och Blue Fox fick möjligheten att börja andra perioden med en man mera.

Tyvärr kunde man inte utnyttja det numerära överläget och istället var det samme Pousi som reducerade till 1-2 på pass av Timo Hinttaniemi. Innan matchen hunnit halvvägs hade hemmalaget både kvitterat och gått upp i ledning genom Leevi Loippo och Ville Pousi.

Blue Fox fick en riktig kanonstart på den tredje perioden när lagkapten Jukka Keskisipilä kvitterade till 3-3 efter 25 sekunder. Resten av tredje perioden förblev mållös och därmed tilldelades båda lagen en poäng för det oavgjorda resultatet. Som reglerna påbjuder spels det förlängning och det vinnande laget tilldelas då en bonuspoäng.

När dryga två minuter av förlängningen spelats utvisades Mikael Nyvall och det kunde hemmalaget utnyttja. Tomi Hinttaniemi sköt ett skott från vänsterkanten till bortre krysset vid tiden 63.26 och säkrade därmed två poäng till Tiikerit.

Mutka

På bänken fanns Vähäkangas, Ojala, Hedman och Tuikka.

Om Blue Fox fick en bra start på lördagens match så var det precis tvärtom på söndag. Då var det hemmalaget EräViikingit Akatemia som startade bättre och vid 11.02 gick man till ledning med 1-0 efter mål av Otto Blomqvist på pass av Mikko Kauppi. 11 sekunder senare var ställningen 2-0 efter att Jussi Mäkinen hittat rätt på pass av Patrik Laitinen. Trots att Henri-Matias Tuomaala drog på sig en utvisning kunde inte Blue Fox reducera.

När 27.42 spelats av matchen utvisades Valtteri Saari i hemmalaget, men inte heller detta numerära överläge lyckades Blue Fox utnyttja. Istället utökade Miikka Kareinen till 3-0 på pass av Petri Kuitunen vid tiden 32.30. Knappa minuten senare reducerade däremot Blue Fox. Jonathan Sjöblom prickade målet på pass av Johnny Fredriksson vid tiden 33.21 under en avvaktande utvisning. Det blev den sista protokollanteckningen i andra perioden och ställningen inför tredje perioden var därmed 3-1.

Jonathan Sjöblom gjorde sitt första mål för säsongen.

Vid tiden 48.29 tändes en låga av hopp när Miikka Honkaniemi med sitt första mål i Divari reducerade till 3-2. Jonathan Sjöblom antecknades för passningspoängen. Tyvärr var följande Blue Fox-femma som kom in på planen inte skärpt och endast tre sekunder senare var ställningen 4-2 efter att Mikko Kauppi hittat målet på pass av Juho Niinikoski. Tre och en halv minut senare ökade Miikka Kareinen på till 5-2 och vid 54.56 gjorde Otto Blomqvist 6-2. Miikka Honkaniemi reducerade med sitt andra mål för kvällen till 6-3, men närmare än så kom Blue Fox aldrig. I slutminuterna plockade Blue Fox ännu ut Roope Mutka ur målet för att spela med fem utespelare mot fyra när båda lagen hade varsin spelare på utvisningsbänken.