Tredje förlusten med 3-6

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 15 oktober 2017 23:52

Blue Fox herrarna åkte på lördag kväll på sin tredje hemmaförlust med 3-6. Denna gång var det Nurmon Jymy som åkte iväg med poängen efter perioderna 1-0, 0-2 och 2-4.

Jukka Keskisipilä gjorde sina två första mål för säsongen, men tyvärr räckte det inte.

Lördagens match bjöd på högt tempo från start och stundvis bjöds det även på heta känslor precis som det ska vara i ett derby.

Publiken fick vänta ganska länge på det första målet. Trots att både Jussi Lassila hos gästerna och Jakob Klingenberg i hemmalaget hade suttit av varsitt tvåminuters straff stod sig 0-0 ända fram till 15.50. Då var det lagkapten Jukka Keskisipilä som levererade för hemmalaget genom att göra sitt första mål för säsongen. Keskisipilä tråcklade sig fram från offensiva högra hörnet ända in slottet och där vände han och sköt ett lågt skott vid bortre stolpen.

I början på andra perioden utvisas Sami Saari fem minuter för slag med klubba, men hemmalaget spelar oerhört uppoffrande. Mikael Nyvall lyckas springa sig fri och Harri Käpyaho drar på sig både en utvisning och en straff. Johnny Fredriksson får förtroendet att skjuta straffen, men tyvärr lyckas han inte överlista Ramus Hasu i motståndarmålet. Man kunde tro att hemmalaget skulle stärkas av att man klarat av en fem minuters utvisning, men tyvärr blev det inte så. Istället var det NJ som kvitterade till 1-1 vid tiden 30.46 genom Jose Kivipelto på pass av Hannu Palomäki. 18 sekunder senare gick NJ upp i ledning med 1-2 när Harri Käpyaho spelade fram till Jussi Lassila som prickade in bollen i tomt mål. Bara åtta sekunder efter ledningsmålet utvisades Martti Lamminmäki i NJ för slag på klubba och hemmalaget erbjöds en gyllene kvitteringschans, men tyvärr grep man den inte.

Dryga åtta minuter in i tredje perioden utökade NJ sin ledning till 1-3. Blue Fox första femma hade ett alldeles för långt byte och efter ett felpass i egen zon bjöd man NJ på fritt skottläge. Tommi Kärkkäinen var målskytt på pass av Lauri Lehtimäki. Dryga fyra och en halv minut senare bjöd Joonas Poutanen på en riktig kalaspass från egen planhalva till Jukka Keskisipilä i slottet framför motståndarmålet. Keskisipilä nöp till direkt och reducerade därmed till 2-3. Tyvärr stod sig inte reduceringen speciellt länge, för vid 53.32 frispelades Lauri Lehtimäki av Martti Lamminmäki. Lehtimäki kom fri på vänsterkanten och placerade in bollen lågt vid främsta stolpen. Ett par minuter senare slog Tommi Kärkkäinen in returen på Martti Lamminmäkis skott och matchen kändes avgjord. Aapo Lokasaari lyckades snygga till siffrorna vid tiden 56.56 med sitt första mål i Divari på pass av Joonas Poutanen. Blue Fox tog time out vid 57.15 och försökte sig på en sista kraftansträngning och spel med sex utespelare, men det lyckades inte och istället var det Lauri Lehtimäki som slutligen punkterade matchen genom att sätta 3-6 i tom bur på pass av Tommi Kärkkäinen.

Aapo Lokasaari syns här göra sitt första mål i Divari.

Det var en klart besviken Jori Isomäki som efter match svarade på pressens frågor. ”Vi hade ingen bra dag på jobbet. Det känns surt idag”

”Det rann ur händerna på oss. Roope Mutka var bra i mål och han gav oss chansen att vinna, men vi tog inte den. Tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva. Vi måste spela på topp för att vinna matcher i Divari.”

”Jag tycker att det unga killarna gör precis det vi förväntar oss av dem. De spelar efter sin egen förmåga och gör det bra. Däremot tycker jag att det äldre gardet inte levererar tillräckligt.”

”Så som matchbilden blev så gynnar den Jymy. De är ett lag som är väldigt bra på att spela när de är i ledning. De är bra på att försvara sig och på att svänga spelet snabbt.”

Blue Fox hade drabbats av en jobspost redan före match när Viktori Niemi drabbades av magsjuka kvällen innan. Under matchen fick man två nya jobsposter. I mitten på tredje perioden trampade Didrik Lillas snett och en stund senare gick vaden sönder för Robin Holländer. Om dessa skador påverkar Lillas eller Holländers medverkan i den kommande veckans matcher kan vi inte uttala oss om i det här skedet.