Med målgörandet som styrka

Anfallaren Jori Heikkilä från Karleby är en av de nya spelarna i Blue Fox representationslag. Heikkilä född 1997 säger att målgörandet är en av hans styrkor och det hoppas vi få se under säsongen.

Jori Heikkilä dementerar att han skulle ha ätit glass efter varje träning i Nykarleby.
Foto: Mårten Andtbacka

Jori Heikkilä berättar att han började med innebandy 2009. ”Jag spelade ett par säsonger, men så slutade jag. Jag började på nytt i B-junioråldern.”

Heikkilä är inte helt på säker på vad det var som fick honom att komma med igen. ”Säkert var det kompisarna som lockade med mig.” Det får vi i Blue Fox vara tacksamma för i dag.

Förutom innebandy har Heikkilä även hållit på med fotboll. ”Jag spelade åtta år med KPV och KPS.”

Heikkilä är för tillfället utan jobb. ”Jag siktar på att börja studera nästa år.”

Innebandyn och träning tar upp det mesta av Heikkiläs tid, men får han tid över så är han gärna med kompisarna.

Det var möjligheten att testa på spel i Divari som förde Heikkilä till Blue Fox. ”Jag kände att nu behöver jag få testa på Divari.”

Hekkilä ser målgörandet och snabbheten som sina styrkor. ”Att slå in bollen på volley är jag också bra på. Försvarsspelet och fysiken behöver jag däremot utveckla.”

När jag frågar om personlig målsättning för den kommande säsongen skrattar Heikkilä först till. ”Några mål skulle jag naturligtvis vilja göra. Åtminstone flera än Viktori Niemi. Sen vill jag gärna spela hårda matcher med laget på vårkanten.”

Truppen har börjat svetsas samman och Heikkilä tror på lagets möjligheter. ”Vi har ett riktigt bra lag och vi har möjligheter till vad som helst. Vi börjar alla känna varandra och kan prata fritt med varandra. Det är viktigt för ett lag.”

Heikkilä anser att det är lite högra tempo på träningarna i Blue Fox jämfört med Nibacos. ”Det är högre tempo och det fysiska spelet är hårdare. Vi spelar mera 5 mot 5 och mer småspel än vad jag är van med från tidigare.”

När jag ber Heikkilä plocka fram en spelare som han tror kommer göra bra ifrån sig under den kommande säsongen så nämner han Miikka Honkaniemi. ”Även om förra säsongen var den första där han satsade på innebandy på riktigt så tror jag på honom. Jag tror att han är en bra värvning trots att han gör sin militärtjänst.”

Hekkilä menar att han är rätt så bra på att förstå svenska. ”Jag tror nog jag förstår mer än hälften, kunskapsnivån är enligt det man lär sig i grundskolan. Jag är sämre på att prata.”

Heikkilä har precis flyttat till egen lägenhet och han menar att han klarar sig bra i köket. ”Man hittar bra recept på nätet. Kyckling med pasta eller nudlar är min specialitet.”

Heikkilä vill även passa på att dementera Viktori Niemis uttalande om att han och Heikkilä skulle ha köpt glass efter varje träning i Nykarleby. ”Jag vet inte var Vikke har fått det där ifrån, jag har bara köpt glass en gång efter träning. När det kommer till glass är Heikkilä en allätare, men isglassen Twister är en personlig favorit.”

Heikkilä avslutar med en hälsning till fansen. ”Kom gärna till hallen för att se hur vi klarar oss och ha ordentligt med ljud! Man får gärna komma från Karleby också.”