Förlust på straffar mot Nurmon Jymy

Blue Fox spelade oavgjort mot Nurmon Jymy under ordinarie tid på onsdag kväll i Stjärnhallen. Matchen slutade 8-8 efter perioderna 0-1, 4-1 och 4-6. I den efterföljande straffläggningen gjordes endast ett mål av Harri Käpyaho i Nurmo. Jukka Keskisipilä var bästa poängplockare med 1+2, Pekka Kontturi gjorde två mål, medan Mikael Nyvall hade 1+1. Johannes Vähäkangas och Petteri Toivola stod båda för två framspelningar.

Pekka Kontturi är pånytt aktuell för Blue Fox.

Blue Fox inledde matchen aningen trevande och det såg osäkert ut i egen zon under den första perioden som man förlorade med 1-0. I den andra perioden bättrade hemmalaget på avsevärt och den gick man segrande ur med 4-1.

Jori Isomäki konstaterade efter matchen att målen i andra perioden var bra för självförtroendet. ”Vi lyckas göra några mål och får lite självförtroende. Genom att lyckas med målgörandet ser pojkarna att vi verkligen kan. Vårt försvarsspel blev bättre och vi bryter motståndarna på rätt ställen och vi kommer åt att svänga spelet. Genom ett bättre försvarsspel fick vi också ett bättre anfallsspel i andra perioden.”

Jori Isomäki var även nöjd med vad han såg i offensiv zon. ”Det känns som att vi är mera kluriga och finurliga än tidigare. Vi svänger spelet bra i vissa lägen.”

Uppspelsfasen och försvarsarbetet framför eget mål var problematisk. ”Vi måste jobba på att inte tappa bollen i uppspelsfasen och att få den djupare i anfallszon och därifrån komma till avslut. Idag tappar vi boll i farliga lägen och motståndarna kommer åt att kontra. Sen måste vi spela hårdare framför eget mål. Nurmon Jymy slår in fem mål i slottet och där måste vi vara betydligt tuffare.”

”Vi har en Jakob Klingenberg som är på gång och varit med på träningar denna vecka. Han behövs verkligen för att visa modell på hur man krigar framför eget mål” säger Jori Isomäki.

En annan spelare som ännu inte har kontrakt med Blue Fox är Pekka Kontturi som har figurerat i de två senaste träningsmatcherna.

Jori Isomäki beskriver situationen som att Kontturi inte har kontrakt ännu, men att parterna för en kontinuerlig diskussion. ”Bara Pekka får en sådan roll som han gillar så spelar han med oss.”

Blue Fox spel i numerärt överläge såg förvånansvärt bra ut för att vara så här tidigt på säsongen och det höll Jori Isomäki med om. ”Det såg bra ut och då har vi inte tränat det alls ännu, utan bara gått igenom det i teorin.”
Trots att Blue Fox släppte in åtta mål igår var Jori Isomäki mycket nöjd med det egna laget. ”Vi är inte ännu färdig för division 1, men vi är mycket längre hunna än vad jag trodde. Nurmon Jymy var bland de fyra bästa lagen i serien förra säsongen och vi klarar av att spela 8-8 mot dem, det är jag mycket nöjd över.”

Tuikka

Pekka Kontturi började på bänken, men tog Jere Koskelas plats i första kedjan efter en period. Koskela vilade den andra perioden och kom in i tredje perioden istället för Jori Heikkilä i andra kedjan.