Anton Kallvik flyttar till OLS

Anton Kallvik lämnar Blue Fox för att spela ligainnebandy med OLS från Uleåborg. Vi ringde upp honom på tisdag kväll för att få lite kommentarer om flytten.

Anton Kallvik har under de tre senaste säsongerna etablerat sig som målskytt i Divari.
Foto: Glenn Hägg

Anton Kallvik född 1992 är föreningens egna produkt och han har de tre senaste säsongerna verkligen etablerat sig som målskytt på landets näst högsta nivå. Detta bekräftar statistiken, Antons prydliga målsaldo från de tre senaste säsongernas seriespel och slutspel är 23 + 21 + 28 = 72 mål. Totalt har Anton gjort 9 säsonger i Blue Fox representationslag med 201 seriematcher och poängsaldot 107+50=157. Därtill har Anton spelat 7 slutspelsmatcher med poängen 2+3=5.

När jag får tag på Anton håller han på och förbereder sig för en veckas semesterresa tillsammans med flickvännen Hanna Pekkarinen, känd som målvakt för Blue Fox damerna.

- Jag och Hanna ska åka en vecka till Kroatien så vi kommer att åka med nattåget till Helsingfors.

Anton berättar att det mer eller mindre var en slump att det blev just OLS.

- De kontaktade mig från OLS för att höra om jag var intresserad av att spela i ligan. Jag hade precis avslutat mina studier och hade ingen fast boningsort. Det gjorde beslutet betydligt enklare. Det har alltid varit en dröm för mig att pröva på spel i ligan.

Det har även löst sig med jobb för Anton i Uleåborg.

- Jo, jag har fått jobb vid ett programvaruföretag. Jag kommer att arbeta som kontaktperson mot den svenska marknaden. De behövde någon med kunskaper i svenska och det passar ju in på mig. Mikko Saarnio, back i OLS, blir kollega med Anton på den nya arbetsplatsen.

Anton medger att det inte var något lätt beslut att lämna Blue Fox.

- Blue Fox är alltid Blue Fox och jag har alltid spelat här. Vi har en fin gemenskap i laget och naturligtvis är det lite sorgligt att lämna det bakom sig. Det blir en stor omställning, men ibland måste man göra svåra val för att utvecklas.

Vad anser Anton att han kan ta med sig från åren i Blue Fox?

- Ser jag till föreningen så är det nog talkoarbetet och att allt fungerar så bra i Blue Fox. Överlag tycker jag att vi uppskattar varandra inom Blue Fox.

- Spelmässigt så är det nog det defensiva spelet som har utvecklats till ny nivå och det ser inte jag som något negativt. En annan sak är att det i Blue Fox alltid har poängterats att man ska ge 100% på både träningar och matcher.


Anton Kallviks firande av mål har blivit en välbekant syn i Stjärnhallen.
Foto: Glenn Hägg

OLS har ny tränare, vad har du fått för uppfattning av honom?

- Jo vi har en ny ung tränare som heter Eetu Vehanen som jag tror är född 1990. Han verkar komma in med lite nytänkande och nya idéer. Han förespråkar aktivt och rörligt spel som jag tror ska passa mig.

Dina styrkor är snabbheten och skottet, men vad behöver du utveckla för att spela på liganivå?

- Jag tror det är speltempot och besluten i matchsituationer som behöver utvecklas.

Vad tror du att du kommer att få för roll i OLS?

- Jag tror att jag förväntas axla en del av målproduktionen, där finns en stor roll att ta. Trots det så gäller det att förtjäna en plats på träningarna. Jag måste bevisa att jag är värdig en plats, men det är en stor morot att försöka ta en plats i ligan.

Anton flyttar till Uleåborg första helgen i juni och börja på sitt nya jobb måndag 5.6.

- Jag vill flytta så fort som möjligt för att komma in i laget. De tränar redan nu tre gånger per vecka med boll och där känner jag at jag behöver vara med.

Trots att Anton är en av de som lämnar Blue Fox ser han ljust på representationslagets framtid.

- Det har varit mycket folk på träningarna och jag ser stort potential i de nya spelarna. Jag är inte orolig, det finns potential både i de som kommer utifrån och de som finns i egna led. Jag tror att många kommer att ta ett till steg i sin utveckling.

Varför ska man som innebandyspelare komma till Blue Fox?

- Allt fungerar till punkt och pricka. Det är ett fint ställe att vara på eftersom allt fungerar så bra. Man märker inte ens själv allt som görs och planeras i föreningen, men det bara fungerar och vi som spelare kan koncentrera oss på innebandyn.

- Sen har vi en väldigt duktig tränarstab med Jori Isomäki och Kenneth Björkholm. Från dem kommer det hela tiden tips och man kan diskutera med dem. Det tycker jag är bra att det går att prata öppet om saker och ting.

Anton avslutar med att tacka.

- Jag vill tacka för alla år. Det har verkligen varit fint att spela inför Blue Fox-publiken. Den är en av Finlands bästa. Det kan jag säga som spelat på många olika ställen. Sen hoppas jag att publiken fortsätter stöda Blue Fox trots att laget byts ut. Det är viktigt.

Vi i publiken får sikta in oss på att ta en resa till Seinäjoki när OLS kommer dit för att spela bortamatch mot SPV. Då blir det första gången på väldigt länge som nykarlebybor håller på OLS. Vi önskar Anton all lycka och välgång med OLS i ligan!


Anton Kallvik utnyttjar sin snabbhet i matchen mot HIFK.
Foto: Glenn Hägg

OLS nyhet om övergången: Miesten edustusjoukkueeseen kaksi uutta hyökkääjää - Anton Kallvik siirtyy OLS:aan Blue Foxista ja Juho Laurila Limingan Niittomiehistä