Kampen tätnar

Blue Fox herrarna åkte på sin fjärde raka förlust på söndag kväll när hemmalaget Josba var bättre med 3-1 efter perioderna 1-0, 2-1 och 0-0. Blue Fox är därmed på allvar indragna i kampen om att undvika kvalplats.

Jori Isomäki har en hel del att fundera på inför säsongens sista seriematch mot ÅIF.

Blue Fox fick igen en dålig start på matchen. Matchuret hade bara hunnit fram till 1.03 när Aleksi Ahokas bröt en passning, svängde spelet och sköt bollen stolpe in i mål. Faktum är att i de fyra senaste matcherna har Blue Fox släppt in det första målet och de matcherna har alla slutat med förlust.

I den andra perioden fick Blue Fox nycklarna till att ändra på matchbilden när hemmalaget drog på sig tre raka utvisningar för obstruktion eller hindrande av spel. Tyvärr var det bara den sista som gav utdelning. Anton Kallvik målskytt från vänstra kanten med ett hårt och lågt skott vid närmsta stolpen. Tero Saaristo antecknades för framspelningen. Målet protokollfördes vid tiden 32.44.

Knappt två minuter senare, vid 34.35 gick Blue Fox igenom femton svarta sekunder. Först gjorde Joona Kettunen 2-1 på pass av Aapo Hämäläinen och femton sekunder senare small det till igen. Detta efter ett misslyckat uppspel av Tobias Brännbacka. Niklas Räty snappade upp bollen och passade vidare till Eetu Sorvali. Sorvali hittade en framstormande Jesse Reijonen som prickade in 3-1.

Den tredje perioden förblev mållös trots att Blue Fox spelade utan målvakt de sista två och en halv minuterna av matchen. Hemmalaget åkte också på en utvisning för för många spelar på planen vid tiden 59.07, men inte heller det hjälpte Blue Fox till en reducering.

- Vår målsättning var att dra ner på tempot i matchen och satsa på snabba spelvändningar sade Jori Isomäki efter matchen. Vårt försvarsspel var helt ok idag, men vi lyckades inte med målskyttet. Vi lyckades få matchen dit vart vi ville, men tyvärr inte den utdelning i målskyttet som vi skulle ha behov av.

- Med en vinst idag hade vi säkrat serieplatsen och det hade funnits en teoretisk chans till slutspel. Nu är den chansen borta och vi blir tvungna att säkra serieplatsen i sista matchen mot ÅIF. Vi förlorade viktiga poäng idag.