Inga poäng från Lovisa

Det blev inga poäng i Lovisa på lördag kväll trots att Blue Fox ledde matchen med 3-2 efter första perioden. Hemmalaget Lovisa Tor vann de två efterföljande perioderna med 4-0 samt 3-1 och därmed hela matchen med 9-4.

Jakob Klingenberg gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot Lovisa Tor.

Hemmalaget öppnade målskyttet efter 3.42 när Peik Salminen hittade Tommi Taimisto framför målet. Taimisto lyckades peta in bollen i mål trots hård uppvaktning. Efter dryga åtta minuter kvitterade Anton Kallvik efter en snabb spelvändning. Alexander Nyman stod för framspelningen. Rami Isomäki utvisades för slag på klubba vid tiden 11.36 och det var hemmalaget inte sena att utnyttja. En perfekt crosspassning av Andreas Hietala till Jonas Hällfors som kunde skjuta direkt på passningen. Roopa Mutka i Blue Fox-målet hade ingen chans på sidledsförflyttningen. Tre minuter senare kunde Anton Kallvik kvittera för andra gången i matchen. Igen var det en snabb kontring längs med vänstra kanten, men denna gång stod Tobias Brännbacka för passningen. Vid 16.52 gjorde Lovisa Tor en miss i uppspelet och Mikael Nyvall som bröt passningen tog några steg framåt och avlossade ett skott som Niko Nordström i Tor-målet hade en han på, men inte lyckades hålla.

Jesse Tolvanen kvitterade matchen i början på andra perioden på pass av Iiro Liede. Vid 25.09 utvisades Mikael Nyvall för slag på klubba och igen visade hemmalaget att man behärskar spelet i numerärt överläge. Denna gång kom målet efter något så ovanligt som ett skott av Andreas Hietala på pass av Jesse Tolvanen. När Jonathan Nilson utvisades vid 31.22 fick hemmalaget på nytt chansen att spela power play. Peik Salminen spelade in till Tommi Taimisto i slottet och Taimisto fick med sitt andra försök in bollen i mål. Ställningen var därmed 5-3 till hemmalaget. Vid 37.12 frispelades Jesse Tolvanen av Jonas Hällfors. Tolvanen rundade Mutka i Blue Fox-målet och rullade in bollen i tomt mål. Strax därefter utvisades Tuomas Savukoski och Blue Fox fick chansen att spela numerärt överläge, men det gav inte lika bra utdelning som för Tor.

Blue Fox fick inleda den tredje perioden med power play utan att lyckas, men reducering blev det i alla fall per omgående när Tor blivit fulltaliga. Vid 48.45 tog hemmalaget time out och man kan lugn säga att det gav full utdelning. En dryg minut senare var nämligen matchen avgjord efter två snabba mål av Tor. Först Joni Kelloniitty på en snabb spelvändning och sen Iiro Liede på ett nytt inspel i slottet. Nicolas Malmberg antecknades för framspelningen till Liede. Tre minuter senare utvisades Mikael Nyvall och det drog naturligtvis Lovisa Tors effektiva power play nytta av. Iiro Liede gjorde 9-4 på pass av Jesse Tolvanen. Lovisa Tor fick ännu chansen att utöka sin ledning vid 57.59 när man tilldömdes en straff. Alva Luode fick förtroendet, men lyckades inte överlista Roope Mutka. Jonathan Sjöblom fick därmed sätta sig på syndabänken och för första gången i denna match lyckades Blue Fox freda sitt mål.

Matchkommentarer

Hemmalaget var otroligt effektivt i numerärt överläge och det avgjorde i princip matchen. Blue Fox oförmåga att utnyttja sina chanser var också något som Jori Isomäki klagade på efter matchen. Isomäki konstaterade att Blue Fox får det man är värda efter säsongen.

– Nu kan vi bara ta en match i taget. Vi gör idag inte mål på våra chanser. Skotten var 31-30 till hemmalaget, men Lovisa var betydligt effektivare framför mål.

– Vi spelade väldigt bra i början på tredje perioden och fick lite vittring. Av spelarna lyfte rIsomäki fram Niklas Paul och Anton Kallvik.