Tung förlust på hemmaplan

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 19 februari 2017 14:17

Blue Fox herrarna åkte på lördag på en tung förlust på hemmaplan när Karhut från Björneborg åkte iväg med poängen. Matchen slutade 4-5 efter perioderna 2-2, 1-2 och 1-1.

Tero Saaristo i kamp med Kalle Santanen i motståndarlaget.

Blue Fox fick en riktig dålig start på matchen. Efter drygt en och en halv minut var man i 0-2 underläge efter att släppt in två mål i slottet. Målgörare för Karhut var Aaro Ollikainen och Saku Lahtinen. Hemmalaget var inte alls redo för matchstart, men man jobbade sig in i matchen.

Vid 11.28 kom reduceringen till 1-2. Jonatan Tynkkynen slog en lång pass till Robin Holländer som framför mål knackade in bollen med backhand. Vid 14.01 utvisades Ville Salonen i bortlaget och Blue Fox fick chansen i numerärt överläge. Hemmalaget hade vissa problem i spelet i powerplay, men den förlösande kvitteringen kom vid 15.39. Målskytt Tero Saaristo med ett dragskott från vänsterkanten på pass av Rami Isomäki. Ställningen var därmed 2-2 efter första perioden.

Tidigt i den andra perioden utvisades Jakob Klingenberg för slag på klubba, men Blue Fox lyckades freda sitt mål. Istället var det Blue Fox som tog ledningen vid tiden 32.18. Tero Saaristo tog ett snabbt frislag från högra offensiva hörnet och Anton Kallvik fick fritt skottläge och ställningen var 3-2.

Fyra minuter senare kom kvitteringen. Didrik Lillas var på väg ut ur egen zon med bollen, men stoppades av Ville Salonen och Kalle Santanen. Santanen avancerade in i mitten och sköt ett lågt skott som gick i mål.

Dryga minuten senare utvisades Robin Holländer för slag på klubba. Karhut behövde bara 32 sekunder för att utnyttja situationen. Ville Salonen sköt ett slag skott som var fullständigt otagbart för Roope Mutka i Blue Fox-målet. Saku Lahtinen stod för framspelningen.

Blue Fox kunde kvittera matchen ännu en gång. Anton Kallvik fick ett nytt skottläge efter ett frislag av Tero Saaristo. Matchuret stannade på 44.25.

Vid 52.49 tilldömdes Karhut en straff. Saku Lahtinen fick förtroendet att skjuta straffen, men det lyckades inte. Tobias Brännbacka utvisades därmed två minuter. Lahtinen revanscherade sig för den missade straffen och gjorde 4-5 med ett direktskott vid tiden 54.10. Aapo Tamminen stod för no-look passningen.

Strax efteråt fick hemmalaget en ny chans i numerärt överläge, men man lyckades inte kvittera. Vid 58.03 tog Karhut time out. Blue Fox spelade utan målvakt och med sex utespelare så fort tillfälle gavs. Hemmalaget tog time out vid 59.09, men tyvärr lyckades man inte få till stånd en kvittering.

En mycket tuff förlust som innebär att Blue Fox nu är under slutspelsstrecket. Även om Josba och SB Vaasa som är på slutspelsplats är bara en poäng före. Ny chans till poäng blir det redan idag kl. 16.00 när Erä Akatemia kommer på besök till Stjärnhallen.