Blue Fox vann målgörartävling

Blue Fox lyckades för ovanlighetens skull vinna en målrik match när man på lördag kväll besegrade FBC Turku med 10-7 efter perioderna 4-2, 3-2 och 3-3. Kung för dagen var Jonatan Tynkkynen med fyra gjorda mål.

Jonatan Tynkkynen var bäst för dagen i Blue Fox med sina fyra mål.

Matchstarten försenades nästan 15 minuter på grund av problem med belysningen. När matchen till slut kom igång Var det Blue Fox som tog ledningen efter dryga tre minuter. Jonatan Tynkkynen frispelades av Alexander Nyman och ensam med målvakten gjorde Tynkkynen inget misstag. Tyvärr stod sig ledningen inte speciellt länge och 20 sekunder senare var matchen kvitterad. Målgörare Aku Kuikka på pass av Jussi Tammi. När sex minuter hade spelats utvisade Mikael Nyvall för slag på klubban och det kunde FBC Turku utnyttja minuten senare. Jussi Tammi målskytt på pass av Jussi Hoikkala.

Efter målet i power play tog Blue Fox över och den första periodens andra halva var klart i Blue Fox händer. Kvitteringen till 2-2 kom efter en snabb spelvändning. Tero Saaristo snappade upp bollen i egen zon och rusade upp längs med vänsterkanten. Saaristo hittade Johannes Vähäkangas med en crosspass och Vähäkangas direktsköt bollen i mål. Efter dryga 11 minuter fick Blue Fox chansen i numerärt överläge och man behövde bara 30 sekunder på sig för att gå upp i ledning i matchen. Målskytt Alexander Nyman med ett hårt skott i närmsta krysset på pass av Anton Kallvik. Blue Fox utökade till 4-2 efter femton spelade minuter. Robin Holländer prickade tomt mål efter framspelning av Niklas Paul.

Fyra minuter in i den andra perioden ökade Jonatan Tynkkynen på till 5-2. Andra femman snurrade på bra i anfallszon och Tynkkynen kunde lyfta in bollen med backhand. Robin Holländer antecknades för passningspoängen. Tyvärr reducerade FBC Turku i det efterföljande bytet. Aleksi Lahti fick stöta in bollen i slottet efter pass av Miika Hämäläinen. Efter dryga 29 minuter reducerade FBC Turku till 4-5 efter en snabb spelvändning där Blue Fox tredje femma inte var med på noterna. Jussi Tammi var målskytt för hemmalaget på pass av Aku Kuikka.

Blue Fox tränarteam reagerade och efter en stund gick man ner på två femmor. Mikael Nyvall tog då Johannes Vähäkangas plats i första femman. Ändringen gav genast utdelning. Mikael Nyvall sparkade nämligen fram bollen till Anton Kallvik när han gjorde 6.4 vid tiden 34.52. Några byten senare var Nyvall igen framme. Denna gång frispelades han med en mycket bra öppnande pass av Alexander Nyman. Nyvall fick fri gata från halva plan och placerade bollen kyligt under armen på Christian Del Castillo i FBC Turku-målet.

FBC Turku kunde knappa in på Blue Fox ledning i början på den tredje perioden efter ett långskott av Antti Keskitalo. Tre minuter senare fullbordade Jonatan Tynkkynen sitt hat trick efter att han frispelats. Jakob Klingenberg antecknades för passningen även om det var Niklas Paul som stod för den avgörande framspelningen. Nu fick publiken vänta nästan åtta minuter före följande mål. Först hade Blue Fox en bra chans i anfallszon, men FBC Turku redde upp situationen och vände spelet snabbt. Miika Hämäläinen fick skottläge från vänsterkanten och pricksköt bollen i mål. Med start från 56.38 och 53 sekunder framåt avgjorde matchen slutligen. Blue Fox nionde mål för dagen startade med ett täck av Mikael Nyvall på ett skott av motståndarback. Nyvall petade därefter fram bollen till Anton Kallvik som avancerade några steg och sköt ett handledsskott som gick lågt i mål. 53 sekunder senare var det andra femman som var i farten igen. Inslag i anfallszon och Niklas Paul petade bollen till Jonatan Tynkkynen som promenerade in i slottet och prickade in sitt fjärde mål för dagen. Samtidigt tog hemmalaget time out och började spela med sex utespelare så fort tillfälle gavs. Ett mål lyckades man göra vid tiden 58.56 genom Joakim Ervast på pass av Jakub Marek, men det var matchens sista mål och slutställningen blev därmed 10-7 till Blue Fox.

För Blue Fox fortsätter serien med två hemmamatcher. På lördag 18.2 kl. 16.00 kommer Karhut från Björneborg på besök till Nykarleby och på söndag 19.2 kl. 16.00 är det Erä Akatemia från Helsingfors som står för motståndet i Stjärnhallen. Karhut är fyra i serien, medan Erä Akatemia finns på andra plats i tabellen. Riktiga toppmatcher alltså. Välkommen!