Säsongen över för Fredriksson

Som det ser ut nu är säsongen över för Johnny Fredriksson. Fredriksson drabbades av en ruptur i vadmuskeln efter mötet med Nurmon Jymy och kommer nu att gå gipsad i fyra veckor.

Johnny Fredriksson har en allvarlig muskelbristning i vaden och säsongen är därmed över.
Foto: Glenn Hägg

- Jag har en ruptur i vadmuskeln eller en bristning som enligt ultraljud är 4,5 cm x 3 cm och 2 cm djup berättar Johnny Fredriksson.

- Vad jag förstått är vadmuskeln nästan helt av. Jag fick känningar i tredje perioden mot Nurmon Jymy och efter matchen blev hela vaden som en sten. Skadan måste ha kommit stegvis eftersom jag inte kände av något under matchen.

- Läkaren bestämde att det är gips som gäller för att muskelbristningen ska växa ihop igen. De har därför fixerat foten i en viss vinkel och så ska jag ha gipset i fyra veckor.

- Tyvärr betyder det att säsongen är över för min del, så det blir att börja fokusera på nästa säsong istället avslutar Fredriksson.

- Det är klart att det är tufft att förlora lagets andracenter säger Jori Isomäki före representationslagets träning på tisdag kväll.

- Som det ser ut nu får Niklas Paul ta Fredrikssons plats i andra femman. Johannes Vähäkangas tar då på nytt plats i första femman efter sin lårskada. Sen bollar vi med lite olika tankar kring tredje femman.

- Jag tror nog tyvärr att Fredriksson har spelat sin sista match för säsongen. Det är ingen lätt väg tillbaka från fyra veckor med gips, men blir Fredriksson i spelskick ännu denna säsong så är det bara att tacka och ta emot.

Vi önskar Johnny Fredriksson ett snabbt tillfrisknande! 

 

Johnny Fredriksson har spelat 211 matcher i Blue Fox representationslag med saldot 40+45=85 poäng.