Fantastisk upphämtning av Blue Fox herrarna

Blue Fox herrarna bjöd på en upphämtning av sällan skådat slag på lördag kväll när man på bortaplan mot LeBa SB hämtade upp ett 6-2 underläge till oavgjort resultat 6-6. Kvitteringsmålet till 6-6 kom med bara 19 sekunder kvar av ordinarie matchtid och gjordes av Anton Kallvik på passning av Tero Saaristo.

Anton Kallvik var bäst i Blue Fox med 3+1.

Blue Fox hade ingen bra första period. Hemmalaget gick upp i ledning redan efter dryga en minut genom Saku Sikiö. Elias Ikonen och Ville Kempas ökade på till 3-0 trots att Blue Fox fick chansen att spela numerärt överläge.

Starten på den andra perioden var betydligt bättre för Blue Fox, Anton Kallvik reducerade till 3-1 efter bara 42 sekunder. Tero Saaristo antecknades för framspelningen. Tyvärr bibehöll Blue Fox inte skärpan och två minuter senare var ställningen 5-1 till LeBa SB. Blue Fox fick också chansen till spel i numerärt överläge i periodens slutskede, men inte heller denna gång kunde man utnyttja läget.

I den tredje perioden fick Blue Fox igen en bra start och Niklas Paul kunde reducera till 5-2 på pass av Anton Kallvik efter en kontring vid tiden 43.18. Dryga två minuter senare utökade hemmalaget pånytt sin ledning när Jere Kaartinen hittade rätt. När Henri Varitainen utvisades vid tiden 50.37 utnyttjade Blue Fox läget. Johnny Fredriksson spelade fram till Jonatan Tynkkynen som prickade in 6-3.

Vid 54.29 tog Blue Fox timeout och så fort läge gavs plockade man ut Anton Kronqvist ur målet för att spela med sex utespelare. Vid 56.53 gjorde Anton Kallvik 4-6 på pass av Tero Saaristo.

Mikael Nyvall gjorde det viktiga 6-5 målet.

Käppar i hjulet blev det när Blue Fox åkte på en utvisning för för många spelare på planen vid tiden 56.53, men Blue Fox red ut stormen och när Tynkkynen kom in på planen igen så kontrade man. Tynkkynen spelade fram till Mikael Nyvall som sköt ett lågt skott förbi Lari Naumanen i LeBa-målet. Matchklockan hade då hunnit fram till 59.16. Hemmalaget valde att ta timeout. Tekning i mittcirkeln, Blue Fox vinner bollen och får ett frislag vid mittlinjen. Alexander Nyman passar från vänsterkanten över till Tero Saaristo på högerkanten, Saaristo passar genast tillbaka till vänsterkanten där Anton Kallvik tar emot bollen, tar några steg in mot planen och avlossar ett lågt skott som går i mål. Kvitteringen kommer med endast 19 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

En förlängning följde där inget av lagen av lyckades få in bollen i mål och poängen delades därmed mellan lagen.

Kallvik – Saaristo – Vähäkangas
Sjöblom – Nyman

Paul – Fredriksson – Tynkkynen
Brännbacka – Klingenberg

Nyvall – Holländer – Lillas

Kronqvist

I den tredje perioden gick Blue Fox ner på åtta anfallare, Paul tog Vähäkangas plats i första femman och Vähäkangas fick vila. I andra femman ändrade man friskt. På bänken fanns Ojala och Nilsson som oanvända avbytare.