Misslyckad björnjakt

Skriven av Mårten Andtbacka
lördag, 12 november 2016 23:16

Det blev en misslyckad björnjakt för Blue Fox herrarna på lördag eftermiddag. Matchen i Björneborg slutade med en 4-2 vinst för hemmalaget Karhut efter perioderna 2-1, 1-1 och 1-0.

Tero Saaristo gjorde Blue Fox båda mål i matchen mot Karhut.

Det var hemmalaget som fick en bättre start på matchen och vid tiden 6.36 gick man upp i ledning med ett mål av Saku Lahtinen på pass av Benjamin Lepola. När dryga 10 minuter spelats fick Blue Fox chansen att spela i numerärt överläge efter att Mikael Lindroos i Karhut dragit på sig en utvisning för obstruktion. Blue Fox behövde bara 21 sekunder i power play för att kvittera matchen. Tero Saaristo pangade in bollen i mål på pass av Alexander Nyman.

Efter vårt kvitteringsmål till 1-1 hade vi en bra chans att gå upp i 2-1 ledning berättar Jori Isomäki. Jonatan Tynkkynen och Mikael Nyvall var igenom med bara målvakten kvar att passera. Tynkkynen spelade fram till Nyvall som skulle lyfta in bollen med backhand, men istället gick den högt över mål.

Istället var det Karhut som gjorde 2-1 en stund senare. Under en avvaktande utvisning satte Aaro Ollikainen bollen i mål på pass av Kalle Santanen. Målet kom med bara tre sekunder kvar av perioden och var ett riktigt så kallat omklädningsrumsmål (pukukoppimaali).

Karhut utökade sin ledning till 3-1 vid tiden 28.57 när Kalle Kujansuu hittade rätt på pass av Markus Hautaoja. Blue Fox kunde kvittera en minut och åtta sekunder senare och igen var det Tero Saaristo som utmärkte sig. Denna gång på pass av Rami Isomäki. Två minuter senare utvisades Benjamin Lepola i hemmalaget och Blue Fox fick chansen att kvittera, men den kunde man inte utnyttja. Ännu en halv minut före periodens slut utvisades Saku Lahtinen och Blue Fox fick en ny chans till spel i numerärt överläge, men man lyckades inte i slutet på andra perioden och fick därmed inleda tredje perioden med spel i numerärt överläge.

Tyvärr lyckades man inte heller då få in bollen i mål och då gick det som det oftast brukar gå när man inte utnyttjar sina chanser. 48 sekunder efter utvisningen gjorde nämligen Tomi Jerkku 4-2 för Karhut på pass av Saku Lahtinen. Rami Isomäki utvisades för farligt spel vid 51.35, men Blue Fox redde ut situationen. Vid 56.32 tog Blue Fox time out och man plockade ut Roope Mutka ur målet så fort tillfälle gavs. Denna gång gav det tyvärr inte utdelning och båda poängen stannade kvar i Björneborg.

Det är svårt att vinna när man gör bara två mål är Jori Isomäkis första kommentar när vi når honom i bussen på väg hem från Björneborg. – Vi vinner skottstatistiken, men det är kanske inte hela sanningen. Vi har kanske några skott mera, men Karhut är bättre på att utnyttja sina chanser.

Jori Isomäki var nöjd med försvarsspelet, men laget utnyttjar inte sina målchanser för tillfället.

Jori berömmer Roope Mutka i Blue Fox-målet. – Roope var helt outstanding idag. Han höll oss kvar i matchen och gav oss verkligen chansen att vinna den här matchen. Försvarsspelet var också riktigt bra, pojkarna krigar, men vi lyckas inte utnyttja våra chanser. Vi måste jobba på det fram till nästa match.

Mycket av ansvaret för målskyttet vilar för tillfället på Tero Saaristos axlar och Jori är medveten om det. – Vi visste om det redan före säsongen. Tyvärr lider vi av en måltorka för tillfället.

Trots måltorkan utlovar Jori inga större förändringar i laguppställningen. – Vi har en grundidé som vi utgår ifrån. Vi måste tro på oss själva. Det är ingen idé att trycka på panikknappen när det inte är någon panik. Laget är fortfarande positivt och tränarteamet är positivt, så det är ingen panik.

Däremot är Jori orolig för den skada som Staffan Roslund ådrog sig i första perioden i dagens match. – Staffan skadade knäet och det såg inte alls bra ut. Han blir nog tvungen att besöka läkare under veckan som kommer. Tero ska på magnetröntgen med sitt knä på tisdag, men hans spel såg så pass bra ut idag att jag inte tror att det är någon värre skada som han lider av. Jag är nog mera orolig över Staffans skada.