Inga poäng i Villmanstrand

Det blev inga poäng i Villmanstrand igår. Hemmalaget NST var bättre med 5-1 efter perioderna 1-0, 3-0 och 1-1. Johnny Fredriksson stod för Blue Fox enda mål på pass av Jonatan Tynkkynen.

Jakob Klingenberg var enligt Jori Isomäki Blue Fox bästa spelare i matchen mot NST.

NST tog en tidig ledning i den första perioden. Joona Heiskanen hittade rätt på passning av Joonatan Kovanen. Blue Fox fick spela i numerärt överläge efter samme Heiskanens utvisning för fördröjande av spelet vid tiden 7.44.

NST utökade sin ledning till 2-0 vid 25.22 i andra perioden. Petteri Puustinen var målgörare på pass av Arto Vainikainen. Dryga sex minuter senare var Puustinen igen i farten och utökade hemmalagets ledning till 3-0, denna gång på pass av Joonas Puhakka. I samband med detta passade Blue Fox på att byta målvakt. Anton Kronqvist som inlett mellan stolparna fick komma ut och Roope Mutka hoppade in istället. Tyvärr kunde hemmalaget ännu utöka sin ledning i den andra perioden. Ere Laitamo stod för 4-0-målet på pass av Joonatan Kovanen.

I den tredje perioden vid tiden 49.03 öppnade Blue Fox äntligen målkontot. Johnny Fredriksson gjorde sitt första mål för säsongen på pass av Jonatan Tynkkynen. Tyvärr kunde hemmalaget gå upp i en ny fyramålsledning bara 56 sekunder senare, Ere Laitamo gjorde sitt andra mål för dagen på pass av Joonatan Kovanen som stod för sin tredje framspelning för dagen. Två minuter senare fick Blue Fox chansen i numerärt överläge när Mikael Fernström i hemmalaget utvisades. Tyvärr kunde inte Blue Fox utnyttja chansen. Vid 54.30 åkte NST på en ny utvisning och Blue Fox fick en ny reduceringschans. Denna gång valde man också att ta time out och plockade ut målvakten för att göra en sista kraftansträngning, men inte ens det hjälpte.

Matchkommentarer

Vi förlorar på målgörandet säger Jori Isomäki dagen efter matchen. – Vi gör inte mål på våra målchanser. Kylan saknas, det blev väldigt nervöst när vi skulle göra mål. Det blir förstås mer och mer nervöst under matchen när det inte lyckas. Vi hade 2-3 stolpskott i samma power play och vi skapade nog annars också chanser, men vi lyckades inte få in bollen i mål.

Vi försökte väcka laget med ett målvaktsbyte efter halva matchen fortsätter Isomäki. – Anton Kronqvist som började i mål gjorde bra ifrån sig, men vi ville göra en förändring. Vi försökte också med att möblera om i kedjorna, vi tog time out och vi spelade med sex utespelare när motståndarna hade en utvisning.

Söndagens motståndare SB Welhot beskriver Isomäki som seriens bästa lag. – De har varit överlägset bästa laget i serien och speciellt deras spel med boll har varit väldigt bra i de matcher jag sett på video. Vi måste spela vårt bästa försvarsspel om vi ska lyckas rubba SB Welhot. Sen måste vi själva också våga spela med boll. Även om motståndaren kommer med hög press måste vi våga spela oss ur situationen.