Vinst i Toholampi

Det blev vinst för Blue Fox herrarna mot Toholammin Urheilijat i Toholampi. Matchen slutade 3-5 efter perioderna 0-1, 0-3 och 3-1.

Målgörare i matchen mot TU var Rami Isomäki, Tero Saaristo x 2, Anton Kallvik och Jonatan Tynkkynen.

Motståndaren TU spelar precis som den förra motståndaren Nibacos i division 2 Österbotten. TU slutade förra säsongen på tredje plats i division 2. I laget finns två spelare med rutin från spel med Blue Fox i division 1, Petteri Toivola och Jukka Keskisipilä. Jukka Keskisipilä har även spelat flera säsonger med SPV i innebandyligan. Jukkas bror Harri som även han spelar i TU har erfarenhet av ligaspel med OLS. TU är alltså inget dussingäng utan ett lag med stor erfarenhet.

Blue Fox fick en bra start på matchen och speciellt starten på den andra perioden var bra, när man på kort tid gjorde tre mål. Anton Kallvik som i onsdags hoppades kunna spela en period i matchen mot TU orkade hela drabbningen och stod dessutom för ett mål i tredje perioden. Jonatan Tynkkynen var hemma på permission och passade samtidigt på att spela sin första träningsmatch för säsongen, även han fick öppna sitt målkonto. I Blue Fox saknades första backparet från förra träningsmatchen, alltså Tobias Brännbacka och Alexander Nyman samt anfallaren Staffan Roslund.

Kronqvist

Blue Fox spelade med fem backar, Hedman fick sällskap av någon av de andra backarna i tredje femman. Björkholm började på bänken, men kom in i tredje kedjan i andra perioden. Mutka var reservmålvakt.