Blue Fox besegrade Nibacos

Blue Fox besegrade igår kväll Nibacos i försäsongens första träningsmatch med 9-3 efter perioderna 3-1, 3-1 och 3-1. Det syntes genom hela matchen att Blue Fox hade ett betydligt högre tempo i kroppen.

Läktarna i Stjärnhallen var välfyllda.

Blue Fox inledde med hög press i den första perioden och stundvis hade Nibacos problem med att få låna bollen. Från den andra perioden backade Blue Fox hem med 1-2-2 försvar och då fick Nibacos mera tid med boll.

Nibacos var i Nykarleby med ett juniorbetonat lag och man saknade en del av sina ordinarie spelare. I Blue Fox saknades Anton Kallvik och Staffan Roslund. Kallvik berättade efter matchen att han är på bättringsvägen och på torsdag skulle ha delta i träningen för fullt. – Efter det ska jag utvärdera om jag kan spela i träningsmatchen mot TU på fredag.

Jag hoppas kunna spela åtminstone en period. Rami Isomäki sa efter matchen att det kändes som det alltid brukar kännas efter första träningsmatchen. – Bollen studsade så där som den alltid gör i säsongens första match. Motståndet var kanske inte det bästa idag och vi brukar alltid ha svårare i matcher som vi ska föra. Vi har svårt att få tillräckligt högt bolltempo när motståndaren vill dra ner på tempot.

Tero Saaristo var bäst på planen igår, vilket även poängsaldot 3+1 bekräftar. Av de nya spelarna var det Johannes Vähäkangas och Axel Hedman som lyckades bäst. Vähäkangas assisterade till Lillas mål den andra perioden och fick själv öppna målkontot i representationslaget i matchens slutskede vid tiden 56.45. Axel Hedman lyckades även han i sin debut göra mål i början av den andra perioden. I övrigt bjöd Hedman på säkert och modigt spel. Han var också bra på att skapa tid och yta för sig själv genom att utmana motståndarna och föra upp bollen längs med kanten.

Det var förvånansvärt mycket publik i Stjärnhallen igår, men det fria inträdet påverkade säkert. Gratis är ju som bekant gott!

Gruppbild med målgörarna i hemmalaget. Uppe från vänster: Didrik Lillas, Axel Hedman, Johannes Vähäkangas, Robin Holländer, Tero Saaristo x 3, Jonathan Sjöblom och Johnny Fredriksson.

Mutka

Björkholm började på bänken, men kom in i tredje femman i andra perioden. I den tredje perioden vilade Koskela och Björkholm tog hans plats.