Stålet starkare i Tavastehus

På onsdag kväll var Steelers starkare än Blue Fox när lagen möttes i den första semifinalen i Divari. Steelers vann matchen med 7-2 efter perioderna 0-0, 6-0 och 1-2. Matchen avgjorde under knappa sex minuter i mittperioden när Steelers gjorde sex mål. Efter det reste sig Blue Fox aldrig.

Tero Saaristo reducerade till 6-1 för Blue Fox.

I nästan 28 minuter lyckades Blue Fox freda sitt mål, men när hemmalaget Steelers gjorde sitt första mål var det som om luften gått ur bortalaget. Målen trillade in i snabb takt. Det bjöds på fem mål i snabb takt av Johansson, Nurminen, Jonaeson, Ihalainen och Sipronen. När Steelers gjort sitt femte mål tog Blue Fox time out och Roope Mutka fick lämna målet till förmån för Mikael Enlund. Enlund hann bara vara 44 sekunder i mål innan han fick plocka bollen ur maskorna. Denna gång var det Teemu Metsälä som var målskytt på pass av Ville Lastikka. Blue Fox fick ännu chansen att spela i numerärt överläge i den andra perioden när samme Metsälä åkte ut för obstruktion, men tyvärr blev det ingen reducering.

Reduceringen kom istället i början på den tredje perioden. Tero Saaristo hittade rätt på pass av Ronnie Ludén. Mikael Nyvall utvisades vid tiden 45.41 för hög klubba och och det utnyttjade hemmalaget. Timo Johansson prickade in 7-1 på pass av Teemu Metsälä. Blue Fox lyckades ännu reducera till 7-2 genom Robin Holländer vid tiden 51.40. Jonatan Tynkkynen antecknades för passningspoängen. Där tog det roliga slut för bortalaget. Tero Saaristo åkte ut i slutminuterna, men det hade ingen betydelse för slutresultatet. Det mest positiva var att Blue Fox vann den tredje perioden med 2-1 och skotten med 9-5.

Jori Isomäki kommenterade för Österbottens Tidning efter matchen att känslan inte var den bästa i laget. – Jag var orolig för att vi inte skulle vara mentalt förberedda för den här matchen och så var det.

Isomäki medger att laget inte hunnit ladda om. – När man är trött mentalt brukar det synas också på fysiken.

Hemmalaget tilläts spela för mycket med boll och det gjorde att Blue Fox fick svårt att skapa chanser. – Det är det som gör Steelers svåra att spela mot. De är otroligt skickliga att hålla bollen. Vi kan tvingas jaga i tre-fyra minuter. Det var också det som gjorde att vi blev så passiva i försvarsspelet, det var inte meningen från början.

– Det brukar hjälpa när man får tömma skallarna rejält en gång som vi fick i dag. Det blir lättare att komma till Stjärnhallen på fredag. Många har redan räknat ut oss och vi har absolut inget att förlora.