Fortsatt mörkt för herrarna

Blue Fox herrarna fortsätter att vandra i mörkret ännu en tid. Laget spelade på lördag sin åttonde raka match utan vinst. Denna gång var det Kellon Lyönti som var bättre med 6-3 efter perioderna 0-1, 3-0 och 3-2.

Robin Holländer var en av få ljusglimtar i ett Blue Fox som fortsätter att vandra i mörkret.

Blue Fox hade en bra start på matchen och man ledde efter första perioden med 0-1 efter att Robin Holländer hittat målet på pass av Jori Isomäki.

Knappa sju minuter in i den andra perioden kunde KeLy kvittera genom Toni-Matti Koskelo på pass av Matias Moilanen. En och en halv minut senare drog Toni Alivaino på sig en utvisning för obstruktion, men detta kunde inte Blue Fox utnyttja. Istället var det samma Koskelo som förde upp hemmalaget i ledning vid tiden 34.53. Även denna gång var det Matias Moilanen som stod för framspelningen. Dryga halvminuten senare utökade hemmalaget sin ledning efter ett frislag nära Blue Fox-målet. Niko Shnoro lyckades hitta en lucka i Blue Fox-muren och prickade in 3-1 på pass av Toni-Matti Koskelo.

När 52 minuter var spelade i matchen utvisades Jonatan Tynkkynen. Hemmalaget KeLy fick då chans att avgöra matchen, men istället visade det sig att Blue Fox kunde reducera. Jakob Klingenberg fick bollen längs med högerkanten och efter en 360 tryckte han sig in framför mål. Där började bollen studsa och Klingenberg valde att slå till bollen och den gick otagbart in i mål. Blue Fox klarade av att freda sitt eget mål under resten av utvisningen och när Pasi Mursu i hemmalaget utvisades strax därefter fanns det möjlighet för Blue Fox att komma ikapp. Tyvärr lyckades inte Blue Fox i numerärt överläge och ställningen förblev 3-2. Istället åkte Blue Fox på ett baklängesmål vid tiden 57.24. KeLy hade frislag i anfallszon. Efter skott och några studsar hit och dit sökte sig bollen fram till Sami Mursu som kunde peta in den. Matias Moilanen fick passningspoängen. Blue Fox valde då att ta time out för att göra en sista ansträngning. Man plockade naturligtvis ut Roope Mutka ur målet och spelade med sex utespelare mot fem. När KeLys målvakt fångade bollen och hemmalaget fick starta ett anfall, valde Blue Fox att plocka in Mutka i målet igen. Tyvärr lyckades man inte stoppa KeLys anfall och hemmalaget kunde utöka sin ledning till 5-2. Konsta Kivioja fick peta in bollen i tomt mål efter förarbete av Jeppe Limma. Blue Fox valde att fortsätta spela utan målvakt så fort man fick kontroll över bollen. Robin Holländer kunde reducera till 5-3 vid tiden 58.59 på pass av Johnny Ojala, men där tog det roliga slut. Det gick som det oftast brukar gå när man plockar ut målvakten i det efterföljande bytet. Konsta Kivioja i KeLy snappade upp bollen och satte den i tomt mål.