Herrarna vandrar i mörkret

Blue Fox herrarna fortsätter att vandra i mörkret. I söndagens match mot LNM från Limingo, söder om Uleåborg, blev det förlust med 3-6 efter perioderna 3-3, 0-1 och 0-2. Blue Fox har nu spelat sju matcher i rad utan att vinst.

Didrik Lillas till höger gjorde sitt fjärde mål för säsongen och var en av de bättre i hemmalaget.

Blue Fox hängde bra med i den första perioden. Trots att motståndarna öppnade målskyttet efter endast 53 sekunder genom Otso Tornberg på pass av Matias Luokkanen var hemmalaget bra med i matchen Vid 5.39 kvitterade Jonatan Tynkkynen till 1-1 efter en snabb spelvändning, Johny Ojala stod för framspelningen. Fem minuter senare återtog LNM sin ledning. Bortalaget fick ett frislag i offensiv zon. Man spelade tillbaka bollen till backen Jari Karjalainen och han drog till med ett slagskott som gick rakt i mål. Tommi Visuri antecknades för assisten. Efter det kom Blue Fox bästa period i matchen. Vid 11.45 kvitterade Blue Fox till 2-2. Tero Saaristo sköt ett skott från mitten av planen. Mikael Nyvall var först på returen och slog den med backhand mot mål. Bollen blev att studs i målgården och där var Anton Kallvik först framme och slog in bollen i mål. Knappt två minuter senare gick hemmalaget upp i ledning. Tredje kedjan med Timo Salo, Robin Holländer och Didrik Lillas skapade press i motståndarzon. Salo lämnade bollen till Holländer och Holländer hittade in till Lillas som lämnats fri framför mål. Lillas tryckte till direkt och ställningen var 3-2. En minut senare tilldömdes LNM ett straffslag. Jani Anttila fick ansvaret, men han lyckades inte överlista Mikael Enlund. Jori Isomäki utvisades därmed två minuter för slag på klubba. Blue Fox fredade sitt mål under utvisningen, men man tappade också det momentum man fått när man tagit ledningen i matchen. LNM tog istället över och vid 19.13 kunde man kvittera till 3-3 genom Juho Laurila på pass av Atte Savolainen.

I den andra perioden var det endast LNM som lyckades med målskyttet. Den notoriske målskytten Matias Luokkanen prickade in 3-4 på pass av Samuli Saukko.

I den tredje perioden vid tiden 47.27 var det samma Luokkanen som utökade ledningen till 3-5 efter en snabb spelvändning. Samuli Saukko var igen framspelare. Typiskt för Blue Fox för tillfället var att man strax innan hade ett läge att kvittera matchen. Fyra minuter senare utvisades Tero Saaristo 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Hemmalaget klarade av den två minuter långa pärsen med en man mindre på plan. Vid 57.38 tog Blue Fox time out och plockade ut Mikael Enlund ur målet för att spela med sex utespelare. Tyvärr lyckades inte chansningen och LNM kunde fastställa slutresultatet till 3-6 vid tiden 59.34.