Oavgjort mot bottenlaget

Lördagkvällens match mot Pirkkalan Pirkat slutade oavgjort 7-7 efter perioderna 2-3, 3-2 och 2-2. Blue Fox hade bra chans att knipa båda poängen, men försvarsspelet kom inte upp till normal nivå och man utnyttjade inte sina målchanser lika bra som motståndarna.

Rami Isomäki gjorde två mål och Johnny Ojala var poängbäst med 1+3.

Blue Fox fick en bra start på matchen och ledde efter dryga 9 minuter med 2-0. Rami Isomäki gjorde det första målet på pass av Ronnie Ludén. 2-0 målet var en snabb kontring, där allt startade med att Roope Mutka i Blue Fox-målet kastade ut bollen till Johnny Ojala på vänsterkanten. Ojala passade med första beröringen in till Johnny Fredriksson i mitten och Fredriksson knep till direkt. PirPi var det bättre laget i den andra halvan av första perioden och man kunde gå ifrån till en 3-2 ledning efter att man gjort tre mål på snabba spelvändningar.

I börja på den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka och båda lagen hade sina chanser. Johnny Fredriksson kunde dock kvittera för hemmalaget vi tiden 28.19 efter att Ronnie Ludén och Johnny Ojala pressat fram bollen i det offensiva vänstra hörnet. Tyvärr var hemmalaget inte på tårna i det efterföljande bytet och man släppte upp PirPi i en ny ledning vid 28.52 när Joona Varuhin slog in bollen i mål på en luftpassning av Marko Vähätalo. Tyvärr tog det bara 33 sekunder före Roope Mutka igen fick plocka bollen ur Blue Fox-målet. Antti Jaakkonen förde upp bollen i snabb spelvändning och passade ut till högerkanten där Janne Nousiainen misslyckades med sitt skott, men bollen gick ändå i mål i en lobb över Mutka. Hemmlaget kunde bättra på och i andra halvan av mittperioden gjorde man två mål i numerärt överläge. Först var Tero Saaristo som hittade rätt med ett hårt skott från backplats. Johnny Ojala antecknades för assisten. Lite senare var det Rami Isomäki som fick bra skottläge i power play efter att bollen gått som på ett snöre från Saaristo till Ojala och vidare in i mitten till Isomäki. Matchen var därmed kvitterad till 5-5.

Blue Fox första kedja som hade haft problem i början av matchen kom äntligen till sin rätt i den tredje perioden. Vid 45.46 spelade Tero Saaristo upp till Anton Kallvik längs med vänsterkanten, Kallvik bröt in i mitten och avlossade ett skott i steget som gick otagbart i mål förbi Aki Hänninen i PirPi-målet. Tyvärr kunde inte hemmalaget heller denna gång knyta igen den berömda säcken utan PirPi kontrade in en kvittering genom Risto-Matti Lummikko på pass av Joona Varuhin. Hemmalaget gick upp i en ny ledning vid 50.29 när Johnny Fredriksson spelade upp till Johnny Ojala längs med högerkanten. Ojala tog emot bollen och bröt in i mitten och sköt bollen förbi täckande PirPi-back. Kvitteringen till 7-7 kom efter schabbel i Blue Fox-försvaret där man tappade bollen till motståndare i uppspelsfasen. Strax innan hade Blue Fox haft en 1000-dollarschans att utöka sin ledning till 8-6, men marginalerna är små och misstagen kostsamma. Ställningen 7-7 stod sig under ordinarie matchtid och matchen gick till förlängning. Blue Fox hade de bättre chanserna i förlängningen, men matchen slutade oavgjort.

Blue Fox har ny chans till poäng redan på söndag när man möter serieledarna LaSB kl. 16.00 i Stjärnhallen. Välkommen!