Vinst i förlängningen mot Lovisa Tor

Det blev vinst i förlängningen på söndag kväll när Blue Fox herrarna mötte Lovisa Tor på bortaplan. Ställningen var 3-3 efter full tid, men Anton Kallvik kunde avgöra efter endast 31 sekunder av förlängningen. Mikael Nyvall antecknades för assisten till det avgörande målet.

Anton Kallvik gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Hemmalaget fick en betydligt bättre start på matchen och när halva första perioden var spelad ledde Lovisa Tor med 2-0. Jonas Hällfors gjorde 1-0 vid 3.21 på pass av Andreas Hietala och Tommi Taimisto ökade på till 2-0 vid tiden 9.39 på pass av Hällfors.

Tidigt i den andra perioden kunde Blue Fox reducera till 2-1. Tero Saaristo, som för dagen spelade back, sköt ett långskott för styrning från egen planhalva, men bollen gick rakt i mål. Alexander Nyman fick passningspoängen. En stund senare blev det show av tredje femman. Viktori Niemi spelade upp bollen till Timo Salo i offensivt hörn. Salo tog emot bollen och drev med den vidare bakom mål. Vid bortre stolpen stod Didrik Lillas alldeles omarkerad och Salo hittade honom med en pass. Lillas kunde stöta in bollen i mål. Blue Fox gjorde ännu ett mål i den andra perioden. Johnny Fredriksson bröt ett uppspel längs med högerkanten. Han spelade upp bollen till Timo Salo som fortsatte framåt. Salo såg att Didrik Lillas kom springande mot bortre stolpen och med en backhandpass fick han fram bollen till Lillas. Lillas slängde sig fram för att stöta in bollen i mål förbi en överspelad Niko Nordström i Lovisa-målet.

Den tredje perioden präglades av utvisningar. Först var det hemmalaget som drog på sig en tvåminutersutvisning. Blue Fox kunde inte utnyttja läget och Johnny Ojala utvisades när 1,5 minut gått av utvisningen. Direkt efter Ojalas utvisning åkte Mikael Nyvall ut för obstruktion. Precis när Blue Fox klarat av de båda utvisningarna kunde Lovisa Tor kvittera till 3-3 genom Jere Jokinen på pass av Andreas Hietala. Didrik Lillas utvisades ännu i slutet på perioden för hög klubba.

Matchen gick således till förlängning, men den behövde inte bli speciellt lång. Endast 31 sekunder hann gå av förlängningen när Anton Kallvik hittade rätt. Lovisabacken Jere Jokinen schabblade med en mottagning och Tero Saaristo lyckades pressa bollen av honom. Saaristo spelade vidare bollen till Mikael Nyvall som gick rakt mot mål, men stördes i det avgörande ögonblicket. Bollen blev att ligga fri framför målet och Anton Kallvik kunde enkelt slå in den i mål.