Rutinseger mot KeLy

Blue Fox herrarna tog på lördag en rutinseger över Kellon Lyönti från Haukipudas. Matchen slutade 6-2 efter perioderna 2-0, 0-2 och 4-0. Blue Fox gjorde två mål i tom kasse i slutet av matchen.

Ville Rynnäs jublar efter att han öppnat målskyttet för Blue Fox.

Blue Fox fick en bra start på matchen. Ville Rynnäs gjorde matchens första mål vid 7.51. Rynnäs tog en djupledslöpning, Tero Saaristo slängde en långboll upp i anfallszon som via en motståndare gick till Rynnäs som ensam med Jesse Kamula i KeLy-målet inte gjorde något misstag. Knappt fyra minuter senare kunde Johnny Fredriksson utöka till 2-0 efter schabbel i KeLy-försvaret. I det skedet valde KeLy att ta time out. Blue Fox dominerade den första perioden och ledningen kunde ha varit större.

Andra perioden hann inte bli två minuter gammal innan Eerik Lukkari reducerade till 2-1 efter en kontring längs med vänsterkanten. Både KeLy och Blue Fox fick efter det möjlighet att spela i numerärt överläge utan att lyckas. Vid 33.26 kunde Konsta Kivioja kvittera matchen till 2-2 efter en fin soloprestation där han dribblade sig igenom Blue Fox-försvaret.

Den tredje perioden kom att bli matchavgörande. Anton Kallvik gjorde vinstmålet vid tiden 46.18 efter att Tero Saaristo först skjutit ett skott mot mål. Kallvik plockade upp returen, trängde in sig mellan ett par motståndare och stänkte upp bollen i bortre krysset. Tre minuter senare ökade Saaristo ledningen till 4-2 med ett nytt långskott som är något av hans specialitet. Hemmalaget gjorde ännu två mål i slutminuterna när KeLy plockat ut målvakten. Målgörare var Anton Kallvik och Robin Holländer.