Blue Fox besegrade TU

Blue Fox besegrade på söndag kväll Toholammin Urheilijat med 8-2 efter perioderna 2-1, 2-0 och 4-1. Bästa poängplockare i hemmalaget var Jonatan Tynkkynen med 2+1. Tero Saaristo stod för 1+2, medan Anton Kallvik gjorde 2 mål.

Anton Kallvik gjorde 2 mål i matchen mot TU.

Den första perioden bjöd på jämnt spel och TU hade några riktigt vassa chanser i början av perioden. Det skulle dröja ända till den 14: matchminuten innan det först publiken bjöds på det första målet, men vilket mål det sen var. Atte Lintilä bjöd på ett riktigt zorro-mål i numerärt överläge där han fick stiga in framför mål från en position bakom mål. Där kunde Viktori Niemi som var närmsta försvarare gått hårdare in på kropp för att förhindra målet. Som tur var kunde Blue Fox kvittera i det följande bytet genom Jonathan Sjöblom som för dagen spelade back i första femman. Tero Saaristo kunde föra upp hemmalaget i ledning ett par minuter senare.

Det var ganska jämntjockt i hemmalaget i den första perioden. I TU var det Jukka Keskisipilä som var mest framträdande.

I den andra perioden tog Blue Fox över mer och mer. Redan efter ett par minuter utökade man ledningen till 3-1 när Timo Salo fick styra in bollen efter fint förarbete av Ronnie Ludén. Blue Fox fick föra matchen mera och mer och man skapade chanser på rullande band. När halva perioden hade spelats bjöd första femman på riktigt klapp-klapp spel. Bollen gick som på ett band från Saaristo till Tynkkynen och vidare till Kallvik som direktsköt mot mål. På något konstigt sätt lyckades Mika Siermala i TU-målet rädda skottet. En riktig fantomräddning av Siermala. När det återstod 6 sekunder av perioden kunde Jonatan Tynkkynen utöka hemmalagets ledning till 4-1.

I den tredje perioden var det inget snack som saken. Blue Fox var betydligt bättre. Anton Kallvik kom åt att näta två gånger, medan Jonatan Tynkkynen och Robin Holländer gjorde varsitt mål. I slutet tog Blue Fox ut målvakten för att öva spel med 6 utespelare mot 4 och då lyckades TU få ett tröstemål.

Glädjande i denna match var att Elmeri Juselius född 1994 och William Sundelin född 1999 fick debutera med representationslaget. Både Juselius och Sundelin är egna produkter som i sommar tränat med representationslaget.

Kedjan med Kallvik, Saaristo och Tynkkynen visade ställvis upp mycket bra passningsspel. Naturligtvis syntes det att Saaristo inte tränat så länge med laget och han hade ibland problem med bollkontrollen, men ge honom några träningspass så ska det bli riktigt bra. Den här matchen visade verkligen hur stor skillnad det är på division 1 och division 2. Trots att Blue Fox saknade flera ordinarie spelare kunde man med lätthet besegra TU.

På fredag åker herrarna till Umeå för att spela tre träningsmatcher. Man möter Team Thorengruppen två gånger och Umeå City en gång. Vi hoppas även kunna erbjuda resultat därifrån.