Nyvall och Sjöblom klara för ännu en säsong

Mikael Nyvall och Jonathan Sjöblom fortsätter ännu en säsong i Blue Fox. Båda är egna pojkar som hör till lagets stomme och som redan hunnit spela 10 säsonger med representationslaget i division 1.

Sjöblom blir viktiga kuggar i Blue Fox-maskineriet.
Foto: Mårten Andtbacka

När vi når Mikael Nyvall på telefon har han precis kommit hem från sitt husbygge. Nyvall har skrivit på för den kommande säsongen och han har en bra känsla inför den. – Det är bara att fortsätta på samma sätt som tidigare. Jag tror nog att det ska blir riktigt bra det här.

Nyvall tror också att det blir många spelare som måste lyfta sig. – Det är många som måste ta större ansvar. Vi kommer också att få en del juniorer in i laget och det blir bra. Sen tror jag att det blir riktigt bra med Jori som tränare.

Mikael Nyvall gjorde förra säsongen sin bästa säsong på länge och stod för 7+12=19 poäng på 26 matcher. Själv tror han att det beror på att han fick större ansvar. – Dessutom fick jag ta ett steg längre ner i banan efter att tidigare ha spelat på spets. Det gjorde att jag blev mera delaktig i spelet och fick delta mera i speluppbyggnaden. Jag fick helt enkelt mera boll och det var bra. Jag hoppas på ännu mera ansvar till den kommande säsongen. Det känns verkligen som att förra säsongen är något att bygga vidare på.

Jonathan Sjöblom, Socklots gåva till Nykarlebyinnebandyn, har också skrivit på för den kommande säsongen.

Sjöblom hoppas för personlig del att den kommande säsongen ska bli bättre än den förra. – Min förra säsong var något av en mellansäsong när jag både blev pappa och byggde hus. Nu hoppas jag kunna göra en bättre satsning.

Sjöblom tror att det kan bli en tuff säsong för Blue Fox. – Jag tror vi kan få det tufft, men jag hoppas att vi får ihop det. Vi siktar på en slutspelsplats och det ska vara möjligt.

Sjöblom har gjort sig känd som en anfallare med defensiva kvaliteter. – Ja, det har ju blivit så de senaste säsongerna att jag oftast fått spela center i tredje femman och jag har fått ta defensivt ansvar. Det är en ganska osynlig roll som är helt ok för mig, men jag skulle gärna bli mera involverad i det offensiva spelet och knipa lite mera personliga poäng.

Sjöblom har tidigare säsonger fått göra inhopp på backplats och han är beredd att göra det igen om så behövs. – Tidigare har det oftast varit frågan om just inhopp när någon back blivit skadad eller sjuk. Då har jag fått hoppa in med ganska kort varsel. Jag har kanske tränat som anfallare hela veckan och så på matchdag fått veta att jag ska spela back. Det har gjort att jag kanske inte känt mig helt bekväm som back. Jag har inte haft den rätta känslan för hur jag ska agera offensivt som back. Där känner jag att genom att träna en längre period som back skulle jag lära mig en del och kanske bli mera bekväm i den rollen.

Jori Isomäki säger att både Nyvall och Sjöblom är Nykarlebypojkar som hör till lagets stomme. – Nyvall gjorde en riktig kanonsäsong förra säsongen. Jag förväntar mig mycket av honom i det offensiva spelet. Sjöblom kommer att vara en viktig defensiv spelare för oss. Hans styrka är just defensiven. Jag ser honom som defensiv center i en tredje femma. Han är en mångsidig spelare som också kan spela back om det krävs, men helst matcher jag honom som center.

– Båda kommer att vara viktiga spelare för oss under den kommande säsongen avslutar Isomäki.

Spelarprofiler

53 Jonathan Sjöblom
89 Mikael Nyvall