Rynnäs fortsätter och Pollarinen återvänder

Blue Fox kan ikväll presentera två nya kontrakt. Det är Ville Rynnäs som fortsätter att försvara Blue Fox färger och anfallaren Petri Pollarinen som återvänder till Blue Fox efter två säsonger.

Petri Pollarinen och Ville Rynnäs har båda skrivit under för säsongen 2015-2016 med Blue Fox.
Foto: Mårten Andtbacka

Petri Pollarinen berättar att han kommer att studera i Seinäjoki de två närmaste åren och det gör det möjligt för honom att spela med Blue Fox. – Allt blev ju lite på hälft förra gången jag spelade med Blue Fox. Jag var tvungen att lämna laget när jag mitt under säsongen började jobba i Helsingfors.

Jag tyckte det var mycket trevligt att spela här när jag var här för ett par säsonger sen säger Pollarinen. – Det var bra lagsammanhållning och så vill jag spela i Divari. Jag har inte så många år kvar som spelare och jag vill ännu prova på spel på den här nivån. Blue Fox är det enda laget jag vill spela med i Divari.

Pollarinen bor i Ilmajoki med sin familj, men han ser inte det som något problem. – Det är kort resa hit jämfört med min tidigare arbetsresa till Helsingfors.

Pollarinen tycker det känns mycket naturligt att komma tillbaka till Blue Fox. – Jag tror att vi kommer att få ihop ett bra lag trots att några spelare försvunnit.

Ville Rynnäs är Björneborgs gåva till Blue Fox-försvaret och han säger att han kommer att satsa allt på den här säsongen.
– Nu är det allt eller inget som gäller. Jag kommer att göra allt som är möjligt för att det här ska bli min bästa säsong någonsin.

Rynnäs ser det inte som något problem att det byts ut lite folk i truppen. – En del spelare försvinner, men jag tror att vi kommer att klara oss bra ändå. Vi kommer att få en sån trupp att vi kommer att vara med i slutspelet.

Rynnäs berättar också om sin nya sommargren, landhockey. – Jag ska spela landhockey med Seinäjoki United i sommar. Målsättningen är att ta FM-guld. Förra året tog Seinäjoki United silver i FM-serien, men nu är siktet inställt på ädlare medaljer.

Jori Isomäki säger att varje lag borde ha en egen Ville Rynnäs. – Han är en mycket bra spelare i omklädningsrummet. Han är en som höjer stämningen i laget. När vi nu tappat ett par backar så kommer Ville att få en ännu större roll i laget.

Petri Pollarinen är en nygammal spelare för oss säger Isomäki. – När han kom på sin första träning med laget sa jag att få se nu i vilket skick han är efter att ha hållit upp i två år med innebandy. Men jag måste säga att det har sett mycket bra ut och han fortsätter där han slutade. Det blir intressant att se vad han kan åstadkomma den här säsongen när han kan satsa på innebandyn på ett annat sätt. Vi hoppas att han kan ersätta en del av de mål som Saaristo och Backman gjorde förra säsongen.

Ville Rynnäs som jobbar vid Härmän Kuntokeskus har spelat två säsonger med Blue Fox. På 52 matcher har det blivit 8+11=19 poäng för försvarsspelaren. Petri Pollarinen som ursprungligen kommer från Toholampi spelade med Blue Fox säsongen 2012-2013 då han på 20 matcher gjorde 12+5=17 poäng och bildade en mycket stark kedja med Robin Holländer och Pekka Kontturi. Pollarinen har de två senaste säsongerna hållit upp med innebandyn.

Vi tackar försvarsklippan Ville Rynnäs för att han fortsätter med de blåa och välkomnar återvändaren Petri Pollarinen. Båda spelarnas kontrakt är ettåriga.

Ville Rynnäs spelarprofil