Uppdatering från Markus Åbb

- Statistiken säger kanske motsatsen, men jag tycker att tredje perioden var vår bästa i matchen mot PSS säger Markus Åbb när vi ringer och pratar med honom.

Markus Åbb funderar på taktiken inför de kommande matcherna.
Foto: Glenn Hägg

- Vi gick ner på två femmor i den tredje perioden även om alla ändå fick speltid. Vi fick bättre rytm i spelet på det viset. Jag måste medge att det har varit lite spännt i laget under de fem senaste matcherna. Det var bra att vi kunde säkra kvalplatsen redan nu så kan vi spela avslappnat i de två sista seriematcherna.

- Det blir intressanta matcher inkommande veckoslut. SB Vaasa vill säkert vinna oss och jag tror att det blir en riktigt bra match fortsätter Åbb. – När det gäller SB Welhot så beror det lite på vilket lag de kommer med till Nykarleby. Det kan var att en del av de äldre spelarna lämnar hemma, men SB Welhot är ett rörligt och skickligt lag så det blir två väldigt intressanta matcher som vi kan bjuda på.

- Lördagsmatchen blri en av säsongens höjdpunkter och vi hoppas på publikrekord för den här säsongen. Vi räknar med åtminstone 50 SB Vaasa-anhängare. Vår målsättning är att säkra andra platsen redan på lördag genom att vinna mot SB Vaasa.

- Jag tycker att vår form pekar uppåt nu igen. Vi var nere i en svacka, men spelar bättre nu igen. Senast vi spelade ligakval, säsongen 2010-2011, så gick vi in i kvalet med nedåtgående form, men denna gången känner jag att vi är på rätt väg.

- Ser vi på det möjliga motståndet från ligan så skulle Josba vara intressant att möta, men samtidigt också svårt eftersom de verkar ha uppåtgående form. OLS och Ilves har vi mött så många gånger de senaste åren, så det är kanske inte lika intressant. Nokia är kanske det lag som har haft mest problem med formen på senaste tiden. Vilket lag det än blir så blir det hårt motstånd.

- Det viktiga för oss nu är att knipa hemmaplansfördelen den kommande helgen. Då får vi starta hemma och en femte och avgörande match spelas på hemmaplan. Ligan har bestämt vilka datum kvalet ska spelas, men lagen som ska mötas kan diskutera sig fram till en egen lösning. Så gjorde vi t.ex. när vi mötte OLS i kvalet 2010-2011.

- Nu går vi in för att vinna alla våra resterande matcher den här säsongen och så ser vi hur långt det räcker.