Vinst mot FoSu på bortaplan

Skriven av Mårten Andtbacka
lördag, 18 oktober 2008 23:38

Blue Fox herrar klarade idag av att ta en viktig seger på bortaplan mot Forssan Suupparit. Detta var en mentalt viktig vinst slår Markus Åbb fast.

Mikael Enlund stod för många viktiga räddningar i matchen mot FoSu.

Blue Fox vann bortamtchen med 5-6 och periodsiffrorna slöt 1-2, 2-2 och 2-2. Efter 2.58 spelat i första perioden kunde Blue Fox ta ledningen i matchen genom Mikael Nyvall på pass av Kim Nyström. Fosu kunde kvittera vid efter knappt nio minuter, men vid 15.02 kunde Nils-Johan Englund pånytt ge Blue Fox ledningen på pass av Tuomas Palovaara. Det här var Englunds första mål efter comebacken i Blue Fox och det var Palovaaras första poäng någonsin i Blue Fox.
I början av period två kunde sedan Johnny Ojala och Janne Karvonen öka på till 1-4 till Blue Fox. Efter 28.05 kunde FoSu reducera till 2-4 genom Juha Andersson och bara 19 sekunder senare var det 3-4 genom den gamle måltjuven Petri Mäkeläinen.
Blue Fox fick igen en bra inledning i period tre och kunde efter bara 54 sekunder öka på till 3-5 genom Ronnie Ludén på pass av Jarno Pahkakangas. Efter 53.42 kunde bortalaget gå upp i en tremålsledning genom Janne Karvonen på pass av Mikael Nyvall. Efter det tog FoSu över allt mer och kunde reducera till både 4-6 och 5-6 genom Juha Laitila.
Tränaren Markus Åbb tyckte att laget visade en helt annan karaktär än i matcherna mot USB och Nibacos. Vi spelade väldigt bra i början på perioderna och vi ledde med både 1-4 och 3-6. Tyvärr tappade vi litet i slutet av perioderna, men Mikael Enlund i målet gjorde några viktiga räddningar som räddade oss. FoSu spelade med medelhög press och gick hårt på om någon av våra backar fick problem. Markus Åbb berättade också att FoSu är mycket duktiga i anfallszon med snabba sidledspassningar, men som tur är så är de inte lika bra på att försvara. Får FoSu ordning på sitt försvarsspel så kommer de nog ännu att finnas i toppen av division ett den här säsongen.
Herrarna kommer att sova i Forssa i natt. Efter morgonmålet kommer de att röra på sig lite i Forssa, sen blir det lunch och efter det tar man bussen till Tavastehus för att möta Vincemus.

Nyvall - Ojala - Nyström
J.Isomäki - Backlund

Ludén - Sjöblom - Karvonen
Pahkakangas - Klingenberg

Englund - Palovaara - Fredriksson
J.Isomäki/Pahkakangas - Holländer

R.Isomäki kom in istället för Sjöblom under sista 10 minuterna av matchen. Nyvall och Ludén böt samtidigt platser med varandra.

FoSu:s matchrapport hittar du här.
Innebandyförbundets matchprotokoll från matchen hittar du här.