Herrarna besegrade FoSu på bortaplan

Herrarna lyckades på lördag kväll besegra FoSu i Forssa med 6-4 efter perioderna 1-2, 2-0 och 3-2. Blue Fox är därmed i fortsatt serieledning. Robin Holländer var poängbäst med 2+1 och Johnny Ojala hade 1+2. Kim Nyström gjorde två mål i matchen.

Jonathan Sjöblom gjorde det viktiga 5-4 målet.

Knappt halva första perioden hann passera innan den första protokollanteckningen såg dagens ljus. Tommi Mäkinen förde upp hemmalaget i ledning på pass av Juha Laitila. Vid tiden 14.26 tilldömdes Blue Fox en straff. Johnny Ojala fick förtroendet, men Tomi Aaltonen i FoSu-målet drog det längre strået. Markus Lintula i FoSu blev därmed utvisad för slag på klubba. Blue Fox fick spela nästan hela utvisningen innan Kim Nyström hittade rätt på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 17.55 förde Petri Mäkeläinen upp FoSu i en ny ledning på pass av Markus Lintula. Periodens sista protokollanteckning var Mikael Nyvalls utvisning vid tiden 19.33. FoSu kunde därmed gå till pausvila med en 2-1 ledning i matchen.

Blue Fox kunde freda sitt mål i numerärt överläge. Drygt halva andra perioden hann passera innan Robin Holländer kunde kvitter matchen till 2-2 på pass av Jakob Klingenberg. Vid 31.29 utvisades Sami Saari för hög fot, men även denna gång kunde Blue Fox skydda sitt mål. Vid tiden 38.31 utvisades Valtteri Hoikkanen i FoSu för fortsatt felaktigt spel. Blue Fox var inte sena att utnyttja fördelen av att ha en spelare mera på planen och vid tiden 39.41 kunde Robin Holländer föra upp bortalaget i en 3-2 ledning på pass av Johnny Ojala. Ett riktigt så kalla ”pukukoppimaali”  som kommer strax före periodpausen.

Vid tiden 42.38 kunde Kim Nyström utöka Blue Fox ledning till 4-2 på pass av Johnny Ojala. Matchuret hade hunnit fram till 45.31 när Valtteri Heikkonen reducerade till 3-4 för FoSu. Markus Lintula agerade framspelare. Vid tiden 46.06 blev Kim Nyström utvisad för slag på klubba. Nu hade FoSu fått sitt power play i skick och Tommi Mäkinen kunde vid tiden 47.03 kvittera till 4-4 för hemmalaget på pass av Petri Mäkeläinen. Vid tiden 54.56 kunde dock Jonathan Sjöblom föra upp Blue Fox i en viktig 5-4 ledning på pass av Robin Holländer. Med drygt två minuter och två sekunder kvar av matchen tog FoSu time out. Direkt när FoSu fick möjlighet tog man ut målvakten Tomi Aaltonen och det skulle straffa sig. Vid 59.02 prickade Johnny Ojala det tomma målet på pass av Sami Saari och ställningen var 4-6. Vid tiden  59.25 åkte Jakob Klingenberg på en utvisning för tackling, men det hjälpte hemmalaget föga.

Samir Mountassir och Thomas Enkvist saknades på grund av skador. Jarno Pahkakangas var borta på grund av familjeskäl och Petri Pollarinen hade jobbförhinder.

Ojala – Holländer – Nyvall
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – Nyström – Väisänen
R.Isomäki – Klingenberg

Kallvik – Fredriksson – Backman
Saari – Sjöblom

Till den andra perioden böt Holländer och Nyström plats med varandra. I den tredje perioden blandade man friskt och spelade främst med två femmor.