Blue Fox damlag får ligaförstärkning

Nu är det klart, backprofilen Anna Nylund återvänder från spel i damligan med SPV till division ett och Blue Fox. Nylund syntes senast i den blåa rävdressen säsongen 2010-2011, sedan dess har Anna huserat i damligan tillsammans med Seinäjokilaget SPV.

Anna Nylund förstärker Blue Fox damerna.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

 


Nylund är Jakobstadsbördig, född 1981, och har även hunnit spela med Jeppis FBC i division ett och Koovee från Tammerfors i daminnebandyligan. Det är alltså en ytterst meriterad förstärkning som sällar sig till blårävarna. Damlagets tränare, Teemu Kultalahti, är nöjd med Annas flytt och han är väldigt glad över att i detta läge ha en spelare som lyfter nivån i laget. Kultalahti hoppas att nyförvärvet även skall stärka lagets attityd och genom sin erfarenhet ge laget det skinn på näsan som så väl behövs i damettan. Kultalahti fortsätter att fundera, att på det mentala planet är Nylund även i detta skede en förstärkning.

På lördag möter damerna Karhut från Björneborg. Karhut placerar sig för tillfället på en fjärdeplats i tabellen, med 12 ihopsamlade poäng på 11 spelade matcher. Poängbäst i Björneborgslaget är Jenny Mattila med 12 pinnar, Jutta Herpola är även hon högt uppe i tabellen med 11 poäng. Maria Hillberg har samlat mest poäng i Blue Fox, närmare bestämt 11 stycken. När Blue Fox mötte Karhut senast på bortaplan i oktober förlorade rävarna med 8-2. Till lördagens hemmamatch torde Tove Sundstén åter vara i spelskick, hon har under hösten haft problem med efterdyningarna av en ordentlig fotstukning, men borde nu alltså vara i skick att spela matcher igen. Ida-Maria Hägg deltar inte i lördagens match pga. resa.

Inför vårdelen av säsongen är varje poäng viktig för damerna. I princip finns chansen att komma undan direkt nedflyttning, även om den är långsökt. Varje poäng räknas och vi kommer att få se ett taggat damlag som spelar med både huvud och hjärta för att undvika degradering. Du kommer väl och kollar på hemmamatchen på lördag? Om inte förr, så nu, behöver damerna allt stöd de kan få! Visa vilket som är ditt hemmalag, klä dig i blått.