Förlust i slutminuten mot SalBa

Det blev en snöplig förlust mot SalBa i Raumo på lördag. SalBa lyckades göra vinstmålet 8-7 med endast 4 sekunder kvar av matchen. Tyvärr fanns det efter det ingen chans att kvittera för Blue Fox herrarna.

Pekka Kontturi gjorde 3 mål i numerärt överläge i matchen mot SalBa.

Period 1

Blue Fox fick en bra start på matchen och kunde gå upp ledning vid 2.20 när Jonathan Sjöblom gjorde sitt femte mål för säsongen. Mikael Nyvall stod för framspelningen. Vid 3.17 kunde Jussi Tammi kvittera till 1-1 på pass av Janne Hyvönen. Vid 8.43 blev Veli Peltonen utvisad två minuter för obstruktion. I den sista sekunden av utvisningen lyckades Pekka Kontturi föra upp Blue Fox i en ny ledning på pass av Jori Isomäki. Vid 12.54 kunde Petteri Salonen kvittera för SalBa. Jussi Tammi agerade framspelare. 43 sekunder senare var det dags för Mikael Enlund att igen vittja maskorna i Blue Fox-målet. Denna gång var Miikka Läntinen målskytt på pass av Ville-Petteri Lilja. 15.23 visade matchklockan när Johnny Ojala kvitterade till 3-3 på pass av lagkaptenen Kim Nyström. Vid tiden 15.46 åkte Tomi Lahti i SalBa ut för slag på klubba. Igen en gång var det Pekka Kontturi som visade vägen genom att i utvisningens sista sekund göra 3-4 för Blue Fox. Också denna gång var det Jori Isomäki som spelade fram. Endast 15 sekunder hann matchuret ticka innan matchen var kvitterad. Janne Hyvönen var målskytt på pass av Juhani Niemi. Periodens sista protokollanteckning var när Jarno Pahkakangas utvisades för farligt spel vid tiden 18.27. Blue Fox klarade av att freda sitt mål och perioden slutade därmed 4-4.

Period 2

Vid tiden 28.10 kunde Jarno Pahkakangas föra upp Blue Fox i en ny ledning på pass av Jakob Klingenberg. Veli Peltonen utvisades för fortsatt felaktigt spel vid tiden 33.58 och ännu en gång steg Pekka Kontturi fram och gjorde 4-6 i numerärt överläge. Denna gång sparade han sig inte till utvisningens sista sekund utan målte kom vid tiden 35.41. Kim Nyström fick passningspoängen. Vid 37.35 blev Mikael Enlund utvisad för hindrande av spel, men Blue Fox lyckades freda sitt mål.

Period 3

Vid tiden 48.57 kunde SalBa reducera till 5-6 genom Jussi Tammi på pass av Riku Aaltonen. Matchklockan hade nått fram till 52.42 när Anton Kallvik prickade in 5-7 på pass av Jakob Klingenberg. Samtidigt tog SalBa time out. Drygt en minut senare, vid tiden 53.46 kunde Miikka Läntinen reducera till 6-7 på pass av Tomi Lahti. 28 sekunder senare var samma parhästar i farten igen och kvitterade till 7-7. Med 4 sekunder kvar av matchen kunde Jussi Tammi pricka in 8-7 på pass av Veli Peltonen. Blue Fox tog time out och plockade ut Mikael Enlund ur målet, men tyvärr var tiden för knapp för att få till stånd en kvittering.

Matchkommentarer

Ahola-effekten uteblev i denna match. I sin första match med gänget lyfte Tommi Ahola första femmans spel till en ny nivå, men tyvärr inte denna gång. Blue Fox första femma var inne på fem baklängesmål och ett mål framåt. Totalt förlorade Blue Fox spelet 5 mot 5 med 8-4. Bortalaget var däremot oerhört effektiva i numerärt överläge. SalBa hade tre utvisningar och Blue Fox gjorde tre mål i numerärt överläge. Ännu halvvägs in i tredje perioden hade Blue Fox bra koll på matchen, men i samband med 5-7 målet tog SalBa en time out och efter det vände matchen. SalBa kunde genom två snabba mål kvittera matchen. Att SalBas vinstmål kom med bara 4 sekunder kvar verkligen en obehaglig överraskning. Nu har Blue Fox tre veckor på sig att hämta sig från säsongens andra förlust. Laget spelar nästa gång i mellandagarna i Kuopio mot SB Welhot.