Sagan om målkonungens återkomst

Målkungen Tommi Ahola återvänder på lördag till Blue Fox och Stjärnhallen. Tommi kom första gången säsongen 2010-2011 till Blue Fox och erövrade direkt publikens hjärtan. På 23 matcher gjorde han 29+13=36 poäng.

Tommi Ahola har på två säsonger gjort 55 mål för Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg


Säsongen 2011-2012 delade han mellan Blue Fox och SPV. Med Blue Fox blev det 14 matcher och 26+10=36 poäng. Med SPV blev det 20 matcher i grundserien med 14+6=20 poäng. I slutspelets 11 matcher var resultatet 3+1=4 poäng och slutresultatet var ett FM-guld.

Den här säsongen var det tänkt att Tommi skulle spela med SPV, men en skadedrabbad försäsong har inneburit att det bara blivit tre matcher i Salibandyliiga. Vi träffar Tommi efter torsdagens träning tillsammans med Blue Fox och får ett snack med honom. Tommi berättar att det är ljumskproblem som  i första hand har stoppat honom från spel. – Egentligen är det lättare att berätta var jag inte har varit skadad säger Tommi med ett leende. Det har börjat ta på psyket lite att jag bara kunnat träna och inte spela matcher fortsätter Tommi. Det blir uppehåll i ligan nu på grund av innebandy-VM och jag är hellre här och spelar ett par matcher med Blue Fox än att bara träna i en månad. Formen är inte riktigt på topp, det är trots allt nästan 6 månader sen jag senaste spelade en hel match. Tommi berättar att han nyligen varit med i laguppställningen för SPV mot Ilves och mot Happee, men att det bara blivit några byten per match. – Jag behöver få mera speltid för att komma i form. Nu får jag bara hoppas att gubben håller.

Hur känns det då att vara tillbaka? - Det känns bra och spännande, en bra sorts spänning. Jag var i Stjärnhallen och kollade matchen mot Top Team och det var bra publik som vanligt. En del folk kom fram och pratade och frågade om jag inte ska komma och spela snart. Jag har bra minnen härifrån med ligakval och jag har alltid lyckats bra offensivt med Blue Fox. Det är klart att formen är ett frågetecken, men jag tror att det gäller att utgå från försvarsspelet. Bara jag spelar bra försvarsspel så kommer det andra av sig själv.

Du kommer att få spela med samma femma som du spelat med tidigare. – Jo, det var skönt att höra mitt namn ropas upp tillsammans med Jope (Johnny Ojala) och Kim (Nyström). Det är lätt att komma in  och spela med dem. Det är klart att jag funderade lite inför dagens träning om det var mycket som ändrat i laget, men det kändes som om jag varit här hela tiden. Jag kände mig hemma.

Vi frågar också Markus Åbb vad han tycker om Tommi Aholas tillfälliga comeback. – Vi får se hur Tommi håller ihop, han har ju haft en hel del skadebekymmer. Det är klart att Tommis spel kommer att ge en ny dimension till första femman. Vi får hoppas bara att publiken inte har för höga förväntningar på honom.

Vill du få chansen att se Tommi Ahola spela med Blue Fox bör du infinna dig i Stjärnhallen på lördag kl. 16.00 när matchen mot PSS från Borgå startar. Då hälsar vi alla Tommi varmt välkommen tillbaka!

Tommi Aholas profil