Blue Fox deltar i Movember

Blue Fox herrarna har beslutat att delta i kampanjen Movember. Målsättningen med Movember är att odla mustasch med syftet att samla in kapital och öka medvetenheten om mäns hälsa. De första Movember-mustascherna odlades 2003 i Australien. Sen dessa har Movember spritts över hela världen.


I år går de insamlade medlen i Finland till Cancerstiftelsen och det är en starkt bidragande orsak till att Blue Fox vill delta i kampanjen. Motiveringen till lagets medverkan kan du läsa i följande text.

”Cancer kan överraskande drabba oss alla oberoende av ålder. Detta faktum fick vi tyvärr konstatera under sensommaren när ett 16-årigt löfte, som under sommaren tränat med representationlaget, insjuknade. Lyckligtvis konstaterades cancern i ett tidigt skede och behandlingarna är numera effektiva. Alla blir dock inte diagnostiserade snabbt och för den skull behövs fortfarande forskning och utveckling.”

Vill du stöda Blue Fox Movember-insamling, kan du göra det genom att gå in på lagets Movember-sida och betala in en slant.