Mångsidige Rami Isomäki spelar med Blue Fox

Rami Isomäki som förra säsongen gjorde comeback efter två svåra knäskador har beslutat sig för att fortsätta med Blue Fox. Jag har muntligt kontrakt för den kommande säsongen säger Rami när vi ringer upp.

Rami Isomäki spelade förra säsongen två matcher med Blue Fox, nu ska det bli flera.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Rami säger att han var 8 eller 9 år när han började spela innebandy. – Jag tror det var Kai Kangas som var tränare för oss. Han hade nog någon annan med sig, men jag kommer inte ihåg vem.

Rami berättar att formen är på stigande. – Den har varit på stigande sen midsommaren. Högra knäet som jag senast hade problem med känns bättre och bättre. Jag har tränat bra och det känns mycket positivt för tillfället.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare?

- Jag har väl någon sorts blick för spelet. Jag har inga direkta spetsegenskaper, men jag tror att det är en fördel att jag kan spela både som back och som anfallare.

Spelar du hellre anfallare eller back?

- Tidigare tyckte jag bättre om att vara back, men nu är det ingen stor skillnad. I dagsläget är det 50/50. Jag spelade anfallare i första matchen mot Umeå City och det kändes riktigt bra.

Vad vill du förbättra som innebandyspelare?

- Jag vill ännu bli starkare i kroppen, ja, jag vill helt enkelt bli starkare.

Rami vill kunna spela en hel säsong med gänget. – Jag vill hjälpa till under en hel säsong. Jag hoppas att prestationerna blir bättre under säsongen och att jag har en uppåtgående trend. Jag vill att laget ska ha nytta av mig.

- Som lag tycker jag att vi ska sätta ribban relativt högt upp. Vi spelade med 18 spelare mot Umeå City och jag tyckte att vi hade 18 Divarispelare i laget i den matchen. Jag tycker att vi borde vara topp tre i Divari.

Vilka andra lag kommer att finnas med i toppen?

- Det är en svår fråga. M-Team kommer säkert att vara bra och Steelers som fått tillbaka en del spelare från Nokian Krp tror jag på. De två lagen kommer att bli tuffa.

Du fungerade förra säsongen som juniortränare, är det något du kan tänka dig att göra igen?

- Säkerligen, men så länge jag själv spelar så går det inte att passa ihop det. Det kräver mycket tid att vara tränare, men det var roligt och gav mycket. Jag tror nog att jag kommer att fungera som tränare igen.

Vad har du för hälsning till fansen?

- Ni ska komma och se på ett mera aggresivt Blue Fox. Välkommen och se!

Rami Isomäkis spelarprofil